Den høydramatiske finalen endte 6-2, 6-4, og Osaka er dermed den første japanske kvinnen som har vunnet en Grand Slam-tittel.
Den unge japanerens prestasjon vil trolig likevel bli overskygget av kontroversene rundt hennes amerikanske barndomsidol. Williams fikk poengstraff etter to advarsler, en av dem fordi dommer Carlos Ramos mente hun kommuniserte med treneren sin, og ble så sint at hun nærmest skrek til dommeren.
– Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams etter å ha blitt trukket for poeng.
Roland-Garros
Elena Rybakina - Serena Williams - Roland-Garros
06/06/2021 PÅ 17:41
Se dramaet her (artikkelen fortsetter under):

Sensasjonsseier etter dramatisk finale

Tre advarsler

Illsint krevde Williams en beklagelse fra Ramos. Hun ropte samtidig at hun har en datter, og at hun aldri ville fått seg til å jukse, fordi hun ønsker å være et godt forbilde for henne.
Den voldsomme reaksjonen gjorde vondt verre for Williams, som ble trukket et helt game for opptrinnet, slik at stillingen i det andre settet ble endret fra 5-4 til 5-3. I tennis får du først en advarsel, deretter fratas du et poeng, og videre et helt game, dersom dommeren mener du bryter reglene for oppførsel.
– Det er mange menn som har sagt mye forskjellig, men fordi de er menn, har det ikke noe å si. Fordi jeg er kvinne, fratar du meg poeng? Det er ikke rettferdig, tordnet Williams.
I den videre diskusjonen med dommeren klarte ikke amerikaneren å holde tårene tilbake.

Beklaget seieren

På podiet var det Osakas tur til å gråte. Som den første japanske kvinnen som noen gang har spilt en US Open-finale, var hun fullstendig uredd og herjet til tider med 16 år eldre Williams. Da hun omsider kunne slippe jubelen løs, var det til pipekonsert fra publikum i New York. Etter finalen beklaget hun seg.
– Jeg vet at alle heiet på henne, og jeg er lei meg for at det endte slik. Jeg vil bare si takk for at dere så på kampen. Tusen takk, sa den beskjedne 20-åringen, som ennå ikke var født da Williams begynte sin profesjonelle karriere.
Ingen av de to ønsket å svare på spørsmål fra pressen, men også Williams hadde lyst til å si noen ord fra podiet.
– Jeg vet at dere protesterte, det gjorde jeg også, men la oss gjøre dette øyeblikket så bra som mulig og komme oss videre. La oss slutte å bue. Gratulerer, Naomi. Ikke mer buing, sa 36-åringen.
Osaka har flere ganger uttalt at Williams er hennes store idol, noe hun gjentok etter finalen. De to har møttes kun én gang tidligere, i Miami, og også den gangen vant Osaka etter to sett.
(©NTB)
Roland-Garros
Roland-Garros - Women - Day 1 : Osaka - Tig
30/05/2021 PÅ 12:44
Australian Open women
Osaka vant etter trøblete start: Tok sin fjerde Grand Slam-tittel
20/02/2021 PÅ 10:03