• Finalen ser du på Eurosport Player og TVNorge lørdag 14. juli kl 15.00. Få tilgang her.
Den amerikanske tennisdronningen, som ble mor i fjor, imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.
På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot tyske Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.
US Open
Williams - Kontaveit - US Open høydepunkter
01/09/2022 KLOKKEN 06:00
– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.
For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.
Veteranen jakter sin åttende Wimbledon-pokal, mens Angelique Kerber jager sin første. Kvinnene møtes også i 2016, da vant amerikaneren som ble mor i fjor. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.

I Grafs fotspor

Williams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.
30-åringen tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.
– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.
Kerber vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.
  • Finalen ser du på Eurosport Player og TVNorge lørdag 14. juli kl 15.00. Få tilgang her.
(©NTB/Eurosport)
Roland-Garros
Elena Rybakina - Serena Williams - Roland-Garros
06/06/2021 KLOKKEN 17:41
US Open
Bøtelagt for raseriutbruddet i US Open-finalen
09/09/2018 KLOKKEN 17:42