Populære sporter
All sport
Vis alt

Serena Williams til sin tiende Wimbledon-finale

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/07/2018 klokken 18:54 GMT+2

Den amerikanske veteranen er definitivt tilbake etter fødselen.

Serena Williams

Foto: Scanpix

  • Finalen ser du på Eurosport Player og TVNorge lørdag 14. juli kl 15.00. Få tilgang her.
Den amerikanske tennisdronningen, som ble mor i fjor, imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.
På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot tyske Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.
– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.
For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.
Veteranen jakter sin åttende Wimbledon-pokal, mens Angelique Kerber jager sin første. Kvinnene møtes også i 2016, da vant amerikaneren som ble mor i fjor. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.

I Grafs fotspor

Williams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.
30-åringen tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.
– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.
Kerber vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.
  • Finalen ser du på Eurosport Player og TVNorge lørdag 14. juli kl 15.00. Få tilgang her.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame