Scanpix

Kerber klar for Wimbledon-finale

Kerber klar for Wimbledon-finale
Av Eurosport

12/07/2018 15:49Oppdatert 12/07/2018 15:54

Angelique Kerber håper å følge i fotsportene til Steffi Graf. Nå kan den tyske tennisspilleren bli andre tyske vinner på kvinnesiden i Wimbledon.

30-åringen fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.

Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot amerikanske Serena Williams. I finalen møter hun vinneren av kampen mellom nettopp Serena Williams og lagvenninne Julia Görges.

Det er kun Steffi Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.

Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.

Tyskeren hadde matchball på 5–1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2–5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren imidlertid ikke hindre.

Dermed får Kerber, som tidligere har vunnet Australian Open og US Open, sjansen til revansj for Wimbledon-nedturen i finalen for to år siden.

– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.

Hun vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.

(©NTB)

0
0