Konta vant 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 6-4 i en intens kvartfinale mot Simona Halep.
Annenseedede Halep jaktet førsteplassen på verdensrankingen, men orket ikke stå imot da Konta ble heiet fram av et entusiastisk hjemmepublikum. Det var spesielt i de lange ballvekslingene at Konta avgjorde kampen.
Wimbledon
Kjemper står i veien for gigantens triumf: – Er nødt til å spille på en annen måte
14/07/2017 PÅ 07:17

– Det var nok mye følelser

Da briten hadde matchball kunne et hyl høres fra tribunen. Det kunne se ut som det forstyrret Halep, som tilsynelatende stoppet opp. Konta merket også hylet fra et ekstatisk hjemmepublikum
– Jeg tror hun ble entusiastisk da Simona rakk en dyp ball. Det skjedde da jeg skulle slå, slik at det påvirket nok mer meg enn min konkurrent. Det var nok mye følelser, sa Konta etter seieren.
26 år gamle Konta har aldri spilt Grand Slam-finale. Hun møter Venus Williams i fredagens semifinale. Ikke siden Virginia Wade, som flere ganger ble zoomet inn på tribunen av fjernsynskameratene, i 1978 har Storbritannia hatt en kvinne i semifinalen. Wade vant for øvrig Wimbledon i 1977.
Haleps nederlag betyr samtidig at tsjekkiske Karolína Plísková erstatter Angelique Kerber øverst på WTA-rankingen.
Pliskova, som røk ut i 2. runde, blir første tsjekkiske verdensener siden 1978-1980 da Martina Navratilova representerte Tsjekkoslovakia.

– Jeg er en helt annen spiller

Garbiñe Muguruza gikk til sin andre semifinale på tre år i Wimbledon-turneringen i tennis med 6-3, 6-4 mot russiske Svetlana Kuznetsova tirsdag
Muguruza, som tapte finalen i London i 2015 mot Serena Williams, slo sjuendeseedede Kuznetsova enkelt på bane nummer én i en kamp som ble utsatt på grunn av regnvær.
– Jeg spilte bra. Jeg prøver å ikke tenke for mye, men bare gå for det og spille mitt spill. Jeg er glad for at det fungerte, sa Muguruza.
– Det kjennes så lenge siden jeg var i finalen her sist. Jeg er en helt annen spiller. Det betyr mye for meg å komme til semifinale igjen. Det var mitt gjennombrudd her sist, fortsatte hun.
Spanjolen vant French Open i fjor, men fulgte opp sin første major-tittel med exit i andre runde i Wimbledon.
Muguruza, som er 14.-seedet, møter enten Coco Vandeweghe eller Magdalena Rybarikova i torsdagens semifinale.

Djokovic til kvartfinale

Novak Djokovic fikk en relativt komfortabel reise i 4. runde av Wimbledon-turneringen. Franske Adrian Mannarino ble slått 6-2, 7-6 (7-5), 6-4.
– Jeg har følt meg veldig bra så langt i turneringen. Jeg er veldig motivert for å komme så langt som mulig. Jeg skal gjøre mitt beste, sa Djokovic etter at avansementet var sikret.
Serbiske Djokovic tok seg kontrollert gjennom første sett, men franskmannen tvang fram et tiebreak i det andre. Også der trakk serberen det lengste strået, noe som la stort press på Mannarino før tredjesettet. Der utnyttet Djokovic overtaket. Han brøt sin motstander i tredje game, og etter det så serberen seg aldri tilbake. Mannarino avverget to matchballer på 5-4 til Djokovic, men sistnevnte vant til slutt settet 6-4 og kunne juble for kvartfinaleplass.
Verdenstoeren møter tsjekkiske Tomas Berdych i kvarten onsdag. Kampen mellom serberen og Mannarino skulle egentlig spilles mandag, men værgudene sørget for at matchen ble utsatt. Dermed har Berdych fått én dag mer hvile enn sin motstander.
– Berdych liker å spille på gress. Han har en stor serve, en bra forehand. Han er en veletablert topp-ti-spiller, og han forstår hvordan man skal takle viktige kamper. Men jeg skal gjøre mitt for å vinne, sier Djokovic, som fikk behandling for en skulderskade på tampen av oppgjøret.
(©NTB)
Wimbledon
Skal vinnertrenden endelig brytes i Wimbledon?
03/07/2017 PÅ 07:54
Wimbledon
Verdensenerens gladmelding til hjemmefansen
02/07/2017 PÅ 14:34