85 kilo tunge Federerer, som er klar for semifinale i den prestisjetunge gressturneringen, er 1.85 meter høy. Det står i sterk kontrast til motstanderne som venter ham. I semifinalen får sveitseren bryne seg på 1.95 høye (og 91 kilo tunge) Tomas Berdych fra Tsjekkia. I finalen venter enten amerikanske Sam Querrey eller kroaten Marin Cilic. Querrey og Cilic er begge 1.97. Amerikaneren veier 95 kilo, mens Cilic "bare" veier 89.
– Alle tre er høyere og sterkere enn det jeg er. Jeg er nødt til å spille på en annen måte (enn dem), sier Federer.
  • Se fredagens semifinaler i Wimbledon på Eurosport Player og Eurosport Norge kl. 14.00!
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55

Favoritt

Siden tre av de andre "fire store" – Andy Murray, Rafael Nadal og Novak Djokovic – alle er ute av turneringen, seiler Federer opp som favoritt. Flere eksperter pekte på Federer som favoritt selv før de andre tre røk ut.
– Federer har sett best ut så langt. Han er min favoritt til å vinne Wimbledon, sa Eurosports tenniskommentator Christer Francke til NTB tirsdag.
Selv blåser sveitseren av favorittsnakket.
– Favoritt eller ikke favoritt, det spiller ingen rolle. De andre gutta jeg kan møte kan alle varte opp med store slag. De er gode på serve, de er gode på forehand-siden, de har stor kraft, sier Federer.
35-åringen har fortsatt ikke tapt et sett i turneringen. Onsdag blåste han forbi en annen kjempe – canadiske Milos Raonic – i kvartfinalen med 6-4, 6-2, 7-6. Raonic er 1.96 og 98 kilo.
(saeken fortsetter under videoen)

Federer ble for sterk for Raonic

I form

Sveitseren Federer, som allerede har vunnet en Grand Slam-turneringen i Australian Open tidligere i år, er fornøyd med sitt spill i Wimbledon så langt.
– Jeg spiller veldig bra. Jeg er uthvilt, jeg er frisk og jeg er selvsikker, sier han.
Federers forrige Wimbledon-tittel kom tilbake i 2012. Da slo han Andy Murray i finalen.
Semifinalemotstander i årets utgave, Berdych, tok seg videre fra kvartfinalen da Novak Djokovic måtte trekke seg grunnet skade. Han er full av lovord om Federer.
– Roger er en eksepsjonell tennisspiller. Han er den største av dem alle. Det er en herlig utfordring for meg å få spille mot ham, sier tsjekkeren.
Federer – Berdych og Cilic – Querrey spilles fredag. Semifinalene ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge fra kl. 14.00. Herrenes finale går søndag, mens kvinnenes finale mellom Garbiñe Muguruza og Venus Williams spilles lørdag. De kampene ser du selvsagt også hos oss.

Berdych slo ut skadet Djokovic

(©NTB/Eurosport)
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer til semifinale med sin 100. Wimbledon-seier
10/07/2019 PÅ 18:06