Kan det være Stanislas Wawrinkas, Milos Raonics eller Marin Cilics tur på London-gresset i år? Så langt i år har sveitseren Wawrinka vært nærmest å tukte «de fire store», men noen Grand Slam-tittel er det ikke blitt på ham i 2017.
I årets to største turneringer hittil er det nemlig blitt seier til en av de fire store. Roger Federer tok hjem tittelen i Australian Open med seier over Nadal i finalen – hans første Grand Slam siden Wimbledon-triumfen i 2012. Og i juni vant Nadal Roland-Garros i Paris for niende gang da han kanskje viste sitt beste spill noensinne.
Wimbledon
Kjemper står i veien for gigantens triumf: – Er nødt til å spille på en annen måte
14/07/2017 PÅ 07:17

Mer åpent?

De to nevnte tennisstorhetene må sies å ha gode seierssjanser i årets Wimbledon, som starter mandag. Særlig siden Novak Djokovic og verdensener Andy Murray har vist sviktende form tidligere i år.
Samtidig kommer neppe utfordrerne Wawrinka, Cilic og fjorårsfinalisten Raonic til å gi seg enkelt. Verdenstreer Wawrinka er ofte på sitt beste i Grand Slam-turneringer, men har aldri nådd lenger enn kvartfinalen i Wimbledon. Derimot har han vunnet tennisens tre andre storturneringer.
Sjetterankede Cilic og sjuenderankede Raonic også har vist at de kan hamle opp med de beste i verden. Det bidrar til at årets Wimbledon trolig er den mest åpne på mange år.

Federer kan sette rekord

Siden australieren Lleyton Hewitt beseiret David Nalbandian 3–0 i finalen i 2002, er det Federer (sju titler), Djokovic (tre), Nadal (to) og Murray (to) som har tatt hjem samtlige Wimbledon-pokaler.
Federer, som kysset sin første Wimbledon-pokal i 2003, kan bli turneringens mestvinnende spiller om han tar sin åttende tittel denne måneden. I dag deler han førsteplassen med William Renshaw (Storbritannia) og Pete Sampras (USA).
En rekord som blir vanskeligere å slå er den australieren Ken Rosewall satte da han nådde finalen i 1974–20 år etter at han spilte sin første tittelkamp i Wimbledon i 1954. Ingen annen har spilt finaler i en Grand Slam-turnering med så langt mellomrom. Dessverre for Rosewall vant han ingen av de fire Wimbledon-finalene han klarte å komme til (1954, 1956, 1970, 1974).
Wimbledon-turneringen begynner mandag kl. 12.30, på Eurosport Player og Eurosport Norge!
(©NTB/Eurosport.no)
Wimbledon
Stoppet opp etter hyl fra publikum – røk ut av Wimbledon
11/07/2017 PÅ 14:48
Wimbledon
Verdensenerens gladmelding til hjemmefansen
02/07/2017 PÅ 14:34