Roger Federer hadde full kontroll på Marin Cilic i Wimbledon-finalen i tennis. Sveitseren vant 3-0 i sett og ble historisk med sin åttende tittel i turneringen.
– Det føles så bra, det betyr alt. Jeg føler meg bra og nå holder jeg trofeet her, jeg kan ikke tro det. Det er bare for mye, sa Roger Federer i vinnerintervjuet.
Før finalen var 35-åringen likt med amerikanske Pete Sampras, men nå troner sveitseren øverst på listen. Federer vant søndagens finale 6-3, 6-1, 6-4 mot 28 år gamle Cilic. Federer har nå vunnet 19 Grand Slam-titler, to av dem i år. Den første i 2017 kom i Australian Open i januar. Federer gikk gjennom årets utgave av Wimbledon uten å tape et sett.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55
Finalistene fulgte hverandre tett i starten av matchen, men på 2-2 brøt Federer serven til Cilic. Sveitseren gikk opp til både 3-2 og 4-2, og kroaten maktet ikke å svare. I stedet brøt Federer på nytt på stillingen 5-3, da Cilic gjorde en kostbar dobbeltfeil, og sikret seg det første settet med 6-3.
(saken fortsetter under bildet)

Cilic trengte behandling

Federer fortsatte der han slapp i annet sett. 35-åringen brøt Cilic i settets andre game og var raskt oppe i 3-0.
– Anledningen blir litt stor for Cilic her, konstaterte Eurosports ekspertkommentator Christer Francke, som tidligere i uken sa til NTB at han holdt Federer som favoritt til å vinne turneringen. Francke fikk rett i sin spådom.
Cilic måtte ha hjelp fra fysioterapeut på 3-0, uten at det var klart hva han trøblet med. Kroaten fortsatte å spille, men klarte ikke å følge med på Federers tempo. Sistnevnte brøt kroaten på 4-1, og plutselig var settet i boks med sterke 6-1 til veteranen.
(saken fortsetter under videoen)

Slik skrev Roger Federer tennishistorie

Strake sett

Cilic konsulterte igjen sitt medisinske team før tredje sett. Han fikk behandling på den ene foten, men valgte igjen å spille videre.
På stillingen 3-3 i tredje sett fikk Federer fikk gjennombruddet han ønsket seg. Han brøt Cilic og holdt egen serve til 4-3 og 5-3. Cilic kjempet inn 4-5, men Federer var trygg i egen serve og vant settet 6-4. Cilic avverget den første matchballen, men maktet ikke å stoppe den andre. Dermed ble det triumf i strake sett. Federer slapp jubelen løs da seieren var et faktum.
(©NTB/Eurosport.no)
Internazionali BNL d'Italia
Ruud utklasset tidligere verdenstreer – klar for kvartfinale
18/09/2020 PÅ 13:45
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31