Målet er å vinne turneringen for niende gang, men da kan han bli nødt til å slå både Rafael Nadal og Novak Djokovic. Etter et massivt favorittfall i de tidlige rundene er det stjernetungt inn mot avslutningshelgen.
Nishikori vant første sett mot Federer etter å ha brutt serven hans i kampens aller første game, men Federer lot seg ikke stoppe da han først fikk opp dampen. 37-åringen vant 4-6, 6-1, 6-4, 6-4.
Federer er den første spilleren som oppnår tresifret antall seirer i en Grand Slam-turnering. Han er også eldste mannlige semifinalist i en Grand Slam-turnering siden Jimmy Connors i US Open i 1991.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55
Det blir storkamp mot Nadal i semifinalen fredag. Den spanske 33-åringen gjorde kort prosess med Sam Querrey i sin kvartfinale og vant 7-5, 6-2, 6-2.
Det blir første Wimbledon-møte mellom Federer og Nadal siden den minneverdige finalen i 2008, da Nadal vant 9-7 i femte sett mens mørket senket seg over London.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Djokovic-leksjon

Novak Djokovic ble utfordret av David Goffin i første sett, men etter å ha vunnet det gjorde han resten av Wimbledon-kvartfinalen til en tennisleksjon.
Med sifrene 6-4, 6-0, 6-2 tok Djokovic sin 70. seier på Wimbledon-gresset. Han er i semifinale for niende gang i turneringen han har vunnet fire ganger tidligere.
Belgieren hang bra med på notene i det første settet og var den første som brøt motstanderens serve, men Djokovic brøt tilbake to ganger og halte i land settet med 6-4. Det var i det andre settet at verdenseneren satte skapet på plass. Han ga seg ikke før det sto 6-0 på tavla.
Serberen brøt belgieren tidlig i tredje sett og ga aldri fra seg overtaket. Kampen var over etter en time og 57 minutter.

Kunne endt annerledes

– Han startet kampen bra og dikterte spillet fra grunnlinjen. Det kunne endt annerledes dersom jeg hadde tapt det første settet, men jeg er veldig fornøyd med spillet mitt i de to siste settene, sa Djokovic.
– Jeg hadde en tøff kamp i 3. runde (mot Hubert Hurkacz), men ellers har jeg vunnet i strake sett og spilt veldig bra. Det er akkurat slik jeg ønsket å framstå, og jeg håper jeg kan fortsette slik i semifinalen også.
Djokovic møter Roberto Bautista-Agut i semifinalen fredag. Den spanske 31-åringen beseiret argentinske Roberto Pella i fire sett.
Goffin var i sin tredje Grand Slam-kvartfinale og håpet å bli første belgier i en semifinale siden Xavier Malisse i Wimbledon i 2002, men det holdt ikke.
(©NTB)
Sett denne?
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer våknet fra dvalen i tide
02/07/2019 PÅ 16:44