Casper Ruud - Marin Cilic 6-2, 7-6 (8-6)
– Det er åpenbart en utrolig bra følelse. Det er første gangen jeg kommer til en kvartfinale i en Masters 100-turnering, og det kunne ikke vært et bedre sted å gjøre det på enn her i Roma - her har jeg gode minner fra, sier Casper Ruud til Eurosport etter seieren.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Nå venter italienske Matteo Berrettini i kvartfinalen lørdag. En motstander Casper er godt kjent med på både godt og vondt.
– Berrettini er en utrolig god italiener, og en av verdens ti beste spillere. Han er god på både hardcourt og grus, men jeg skal prøve å huske på hva jeg gjorde bra mot han i Paris i fjor (Roland Garros 2-1 seier til Ruud).
– Jeg spilte jo også mot han for bare noe uker siden (US Open 3-0 tap), men nå spiller vi på grus. Så jeg skal prøve å ta med meg den fordelen i morgen, sier nordmannen.
Saken fortsetter under videoen. Se hele seiersintervjuet med Casper Ruud her:

Tar av etter Ruuds maktdemonstrasjon: – Jeg skal ta med selvtilliten

– For en start!

Casper Ruud møtte den tidligere verdenstreeren og Grand Slam-vinneren Marin Cilic i tredje runde av Masters Roma fredag formiddag. Dette etter at nordmannen utklasset italienske Lorenzo Sonego torsdag kveld.
21-åringen fra Snarøya åpnet svært sterkt på den brennhete grusen i Roma, ganske likt slik han gjorde mot italieneren dagen før.
Lange, høye baller fra nordmannen gjorde det vanskelig for kroateren og Cilic begikk flere grove misser. Et nærmest feilfritt spill av Ruud sikret dermed poenget i åpningssettet på stillingen 6-2.
– For en start av Casper Ruud! Den her så vi ikke helt komme. Han er helt overlegen i første settet på stillingen 6-2, sa Eurosports tenniskommentator Christer Francke etter åpningssettet.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med en stolt pappa Christian Ruud her:

Stolt trener og pappa: – Casper er bedre enn meg i de situasjonene

Klar for kvartfinale

Det ble derimot et noe jevnere andresett, men Ruud fortsatte det gode spillet. Det endte derimot i en thriller av et tiebreak hvor Casper leverte flere kanonserver.
Ruud dundret på og sikret omsider seieren på stillingen 8-6.
Dermed avanserte nordmannen og er klar for sin første kvartfinale i en Masters 1000-turnering noen sinne. Der møter han italienske Matteo Berrettini.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35