Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud utklasset tidligere verdenstreer – klar for kvartfinale

Helene Fineide

Oppdatert 18/09/2020 klokken 16:34 GMT+2

Et taktisk og nærmest feilfritt spill av Casper Ruud, sikret seieren over Marin Cilic i den tredje runden av Masters Roma. Dermed er nordmannen klar for sin første kvartfinale i en ATP 1000-turnering noen gang.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Marin Cilic 6-2, 7-6 (8-6)
– Det er åpenbart en utrolig bra følelse. Det er første gangen jeg kommer til en kvartfinale i en Masters 100-turnering, og det kunne ikke vært et bedre sted å gjøre det på enn her i Roma - her har jeg gode minner fra, sier Casper Ruud til Eurosport etter seieren.
Nå venter italienske Matteo Berrettini i kvartfinalen lørdag. En motstander Casper er godt kjent med på både godt og vondt.
– Berrettini er en utrolig god italiener, og en av verdens ti beste spillere. Han er god på både hardcourt og grus, men jeg skal prøve å huske på hva jeg gjorde bra mot han i Paris i fjor (Roland Garros 2-1 seier til Ruud).
– Jeg spilte jo også mot han for bare noe uker siden (US Open 3-0 tap), men nå spiller vi på grus. Så jeg skal prøve å ta med meg den fordelen i morgen, sier nordmannen.
Saken fortsetter under videoen. Se hele seiersintervjuet med Casper Ruud her:
picture

Tar av etter Ruuds maktdemonstrasjon: – Jeg skal ta med selvtilliten

– For en start!

Casper Ruud møtte den tidligere verdenstreeren og Grand Slam-vinneren Marin Cilic i tredje runde av Masters Roma fredag formiddag. Dette etter at nordmannen utklasset italienske Lorenzo Sonego torsdag kveld.
21-åringen fra Snarøya åpnet svært sterkt på den brennhete grusen i Roma, ganske likt slik han gjorde mot italieneren dagen før.
Lange, høye baller fra nordmannen gjorde det vanskelig for kroateren og Cilic begikk flere grove misser. Et nærmest feilfritt spill av Ruud sikret dermed poenget i åpningssettet på stillingen 6-2.
– For en start av Casper Ruud! Den her så vi ikke helt komme. Han er helt overlegen i første settet på stillingen 6-2, sa Eurosports tenniskommentator Christer Francke etter åpningssettet.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med en stolt pappa Christian Ruud her:
picture

Stolt trener og pappa: – Casper er bedre enn meg i de situasjonene

Klar for kvartfinale

Det ble derimot et noe jevnere andresett, men Ruud fortsatte det gode spillet. Det endte derimot i en thriller av et tiebreak hvor Casper leverte flere kanonserver.
Ruud dundret på og sikret omsider seieren på stillingen 8-6.
Dermed avanserte nordmannen og er klar for sin første kvartfinale i en Masters 1000-turnering noen sinne. Der møter han italienske Matteo Berrettini.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame