Tennisens verdensener, russiske Daniil Medvedev, kan bli utestengt fra Grand Slam-turneringen Wimbledon hvis han ikke tar tydelig avstand fra den russiske presidenten.
Det fortalte den britiske idrettsministeren Nigel Huddleston tirsdag.
– Vi snakker med forskjellige idretter om hva vår respons burde være. Det vil i hvert fall på ingen måte være tillatt å flagge med russiske flagg, sier Huddleston.
Wimbledon
Dette sier Casper Ruud etter tapet: – Opp og ned
28 MINUTTER SIDEN
Saken fortsetter under videoen.

Ville scener: Her setter Hovland inn en hole in one

Ber utøverne tale imot Putin

Men idrettsministeren ønsker altså å gå lengre enn som så.
– Jeg mener at vi må få forsikringer om at de ikke er supportere av Vladimir Putin, Vi vurderer hvilke krav som vi kan stille for å få den type forsikring, sier Huddleston.
Ifølge idrettsministeren er britiske myndigheter i samtaler med arrangørene av Wimbledon om temaet.

Kastet ut av Davis Cup

I idrettsverdenen har det, i likhet med andre deler av samfunnet, kommet en rekke sanksjoner mot Russland og Hviterussland. I tennisen er det besluttet at de kastes ut av lagkonkurranser, deriblant Davis Cup, men kan konkurrere som nøytrale utøvere i individuelle konkurranser.
Idrettsminister Huddleston sier at britiske myndigheter ønsker å komme til en global enighet med hvordan russiske utøvere behandles.
– Jeg tror ikke at folk vil akseptere at utøvere konkurrerer med det russiske flagget, særlig ikke hvis de støtter Putin og hans regime, sier Huddleston.
Saken fortsetter under videoen.

Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks

Mister statusen som verdensener

Daniil Medvedev ble verdensener for første gang i karrieren i slutten av februar. Etter at russeren tapte for Gael Monfils i Indian Wells, vil han imidlertid miste tronen igjen til Novak Djokovic.
Serberen gikk tidligere i år glipp av viktige poeng på ATP-rankingen ettersom han ikke fikk spille Australian Open på grunn av at han er uvaksinert mot koronaviruset.
Nå er det altså Medvedev sin tur til å kanskje gå glipp av en Grand Slam-turnering av utenomsportslige årsaker.
Wimbledon
Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon høydepunkter
29 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Tatjana Maria - Sorana Cirstea - Wimbledon høydepunkter
2 TIMER SIDEN