Populære sporter
All sport
Vis alt

Pappa Ruud spår tøff åpningskamp for Casper

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 30/06/2021 klokken 10:59 GMT+2

Onsdag starter omsider Wimbledon for Casper Ruud, men møter hard motstand allerede i første runde.

Jordan Thompson og Casper Ruud

Foto: Getty Images

  • Følg Casper Ruud mot Jordan Thompson på discovery+! fra kl. 12.00!
Wimbledon er godt i gang, men regnvær har gjort at Casper Ruud har til gode å spille sin første kamp.
Ruud møter australske Jordan Thompson i første runde av turneringen. Tennisspilleren fra Sidney er rangert som nummer 78 i verden, men blir ingen lett motstand for Casper ifølge Christian Ruud.
Thompson er en farlig motstander som har slått mange gode spillere i Grand Slam-sammenheng.
Men etter Ruud sin opptur på Mallorca, der han tok sine første proffseiere på gress, er det god grunn til å tro at han skal komme seg videre i turneringen.
– Det er på ingen måte noen uoverkommelig motstander. Thompson er gjennomsnittlig god, men liker nok gress mer enn Casper. Casper har på sin side god selvtillit og er i bra form, så jeg håper og tror har muligheter i åpningskampen.
Casper Ruud har møtt Jordan Thompson tre ganger før. Av disse har den norske tennisprofilen vunnet to ganger og tapt én. Christian rangerer trekningen i første runde som helt OK.
– Jeg vil si at trekningen var midt på treet. Det kunne vært mange verre og det kunne vært noen lettere med søramerikanere som ikke har erfaring på gress. Han må ut å ta fighten og prøve å fortsette i sporet han har vært på.
Sett denne? Artikkelen forsetter under videoen.
picture

Federer videre etter Mannarino-skade: – Jeg hadde flaks i dag

Vurderer flere uker på gress

Casper Ruud går ikke inn i Wimbledon med en konkret målsetting ifølge Christian. Hver seier han tar er veldig bra, men om det sier stopp vil det brukes som læring.
– Casper og Wimbledon er ganske ferskt, så han tar en kamp om gangen.
– Vi er fornøyd for hver kamp han overlever, også gjelder det å spille på seg rutine på gresset. Forhåpentligvis skal han spille Wimbledon i mange år til. Casper blir antageligvis litt bedre for hvert år han er med, sier Christian Ruud.
Det ble en kort oppkjøring for Casper Ruud inn mot Wimbledon. Etter en lang grussesong, valgte han å stå over blant annet turneringen i Halle, og har bare spilt én gressturnering i år. Neste år vurderer Team Ruud å sette av mer tid til gress.
– Hvis han kan komme mindre sliten inn i gressesongen, kan det være aktuelt å spille mer på gress.
– Vi vil ofre flere uker på gress de neste årene også. Nå ble det bare én turnering i forkant, men neste år kan det bli to hvis han føler at han har noe der å gjøre. Grand Slam er jo de viktigste turneringene, så man vil forberede seg så godt som mulig, forklarer Christian Ruud.

Tror på Djokovic

Novak Djokovic slo det britiske stjerneskuddet Jack Draper i hans første runde, selv om han tapte det første settet.
Christian Ruud holder den serbiske verdenseneren som turneringens største favoritt.
– Det er ikke noe annet å si enn at Novak Djokovic absolutt er den største favoritten, sier Christian Ruud.
Men han får ikke seieren gratis. Christian Ruud tror han vil få tøff konkurranse fra noen rutinerte, men også noen unge stjerneskudd.
– . Folk er spent på hva Federer kan få til, og du har de unge spillerne som Medvedev og Zverev, som er gode. Det er åpent bak der, men man må ta med de unge som ønsker å gjøre det bra i Grand Slam-turneringene.
picture

Se høydepunktene: Djokovic tok seg videre i Wimbledon

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame