Fjerdeseedede Zverev, som er spådd en stor tenniskarriere, hadde tilsynelatende kontroll og ledet 2-1 i sett mot Gulbis. Lørdag kveld sjokkerte latvieren – som tok seg til hovedtablået via kvalifiseringen – publikum da han tok seg videre til fjerde runde. Zverev mistet det totalt i femte sett, og tok kun totalt seks poeng i det avgjørende settet. Gulbis vant til slutt 7-6 (7-2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0.

Nadal komfortabelt til fjerde runde

Roland-Garros
Roland-Garros : Alexander Zverev vs Sebastian Ofner
22/05/2022 KLOKKEN 19:08
Verdensener Rafael Nadal hadde få problemer med australske Alex De Minaur lørdag ettermiddag.
Den spanske publikumsfavoritten vant komfortabelt 6-1, 6-2, 6-4 på Centre Court. Nadal satte standarden da han kjempet seg til et tidlig break i første sett og så seg aldri tilbake. Verdenseneren var stødig i egen serve, og 19-årige De Minaur manglet det nødvendige kruttet på grunnlinjen for å sette Nadal skikkelig på prøve.
På mandag skal han møte tsjekkeren Jiri Vesely i fjerde runde av Wimbledon. Den andreseedede spanjolen har fått en perfekt oppladning til å gå lenger enn han gjorde i fjorårets utgave av den prestisjefulle turneringen.
– Det var en veldig positiv kamp for meg mot en ung motstander med masse energi. Nå er jeg bare glad for å være videre og vil fortsette med å spille god tennis, sa han til arrangøren etter at avansementet var sikret.

Del Potro videre

Argentinske Juan-Martin Del Potro tok seg også videre til fjerde runde. «Tårnet fra Tandil» slo franske Benoit Paire 3-0 med settsifrene 6-4, 7-6 (7-4), 6-3. Del Potros imponerende Wimbledon-innledning gjør at han seiler opp som en reell outsider til å skape trøbbel for de andre på nedre del av hovedtablået. Paire var – i kjent stil – tidvis svært frustrert over både eget spill og dommeravgjørelser. Aller verst gikk det utover stolen hans.
Saken fortsetter under videovinduet.

Sjokk-exit på kvinnesiden

Simona Halep, som er rangert som nummer én på WTA-rankingen og førsteseedet i Wimbledon, røk på en kjempesmell mot taiwanske Su-Wei Hsieh i kvinnenes tredje runde. Rumenske Halep misbrukte matchball i det tredje og avgjørende settet mot Hsieh, og hadde i tillegg flere muligheter til å bryte tilbake på stillingen 5-6. Hun misbrukte også disse, og det var i stedet Hsieh som var nådeløs da hun først kunne avgjøre. Den taiwanske 32-åringen vant til slutt 3-6, 6-4, 7-5.
Dermed fortsatte overraskelsene blant kvinnene i Wimbledon. Ni av de ti høyest seedede kvinnene er slått ut, deriblant nevnte Halep og danske Caroline Wozniacki.
Stjernefallet i Wimbledon er på langt nær like stort blant de mannlige spillerne. Fem av de ti best rangerte er videre, men 4.-seedede Alexander Zverev gikk lørdag på en real smell. Tyskeren røk ut etter en femsetter mot den latviske kvalifiseringsspilleren Ernests Gulbis. Også Novak Djokovic er klar for neste runde. Serbia-stjernen tapte åpningssettet for hjemmehåpet Kyle Edmund, men slo kraftig tilbake og vant etter fire sett.
(©NTB/Eurosport.no)
Miami Open
Ruud tok karrierens største seier – går inn i semien som storfavoritt
31/03/2022 KLOKKEN 04:06
US Open
Rekordjagende Djokovic fikk sin revansje – klar for finale
11/09/2021 KLOKKEN 05:37