Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjerneskuddets gjennombrudd: – Kan bli nummer én i verden

Joakim Opphus

Oppdatert 08/09/2023 klokken 16:47 GMT+2

Ikke overraskende befinner Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Daniil Medvedev seg i semifinalene i US Open. Men at fjerdemann i semifinalene skulle bli en viss 20-åring fra USA var det få som hadde tippet.

Ben Shelton

Foto: Getty Images

– Han er en fremtidig Grand Slam-vinner. Holder han den stabiliteten og det nivået som han viser nå, så kan jeg ikke se for meg noe annet. Det er ingen som spiller som han nå. Når han er så god som han er nå så er det ikke noe i veien for at han kan bli nummer én i verden i fremtiden heller.
Det sier Discoverys tennisekspert og kommentator Christer Francke om sportens nye stjerneskudd: 20 år gamle Ben Shelton fra Atlanta, Georgia i USA.

– Ingen som server så hardt

Unggutten har fått sitt definitive gjennombrudd i årets US Open hvor han har tatt seg helt semifinalen - hans første på ATP-touren og i en Grand Slam.
Francke har latt seg imponere stort av det den 193 centimeter høye amerikaneren har prestert.
– Han er helt vanvittig til å serve. Det er ingen spillere innenfor topp 10 som har det trykket som han har i serven. Han har server på 240 km/t, det er ingen som server så hardt. I tillegg spiller han serve og volley, så han følger opp disse harde serverne. De andre serve- og volleyspillerne server ikke så bra som han, sier Francke, som også påpeker at Shelton er venstrehendt som igjen gir han en fordel.
– Det andre som er rått med Shelton er hvor rask han er. Han er veldig rask til å være 1.93, også har han jo rekkevidden i tillegg. Jeg synes han beveger seg bedre og er mer atletisk enn de andre spillerne som er cirka like høye, som Zverev og Medvedev.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hentet inspirasjon fra friidrettsstjernen og treningskompisen

Ingen sammenligning

Tennisfans husker kanskje «ukjente» Shelton fra Masters 1000-turneringen i Cincinnati i fjor. Der slo han Casper Ruud i strake sett i andre runde. Ett år senere prøver han å kopiere nordmannen og ta seg til sin første US Open-finale.
Shelton imponerte også stort under årets Australien Open
Discoverys ekspert mener det er stabiliteten og evnen til å minimalisere feilene som skiller amerikaneren fra oppgjøret mot Ruud i fjor kontra nå. På spørsmål om hvilke spillere Shelton ligner på sliter Francke med å finne en god sammenligning.
– Jeg kan ikke sammenligne ham med noen. Jeg tror jeg aldri sett en bedre serve- og volleyspiller med sånn kraft og bevegelighet. I tillegg til en veldig bra teknikk.
– Du kan på en måte si at han har serven til John Isner, men han er mye mer atletisk og bevegelig enn Isner. Han ligner ikke på noen slik som han spiller nå. Du må spole tilbake mange år og kanskje finner du noen som ligner.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Spesiell situasjon: Ga beskjed til forvirret tilskuer

– Kommer til å bli noe stort

Under US Open har han ved flere anledninger vist frem monsterserven sin. Tommy Paul kunne ikke gjøre noe annet enn å applaudere etter at Shelton banket inn turneringens hardeste serve på 239 km/t mot han i den fjerde runden.
Til sammenligning ligger gjennomsnittet på en førsteserve på ATP-touren på rundt 190-200 km/t.
Discoverys tennisekspert og tidligere fire-ganger vinner av US Open, John McEnroe, spår en meget lys fremtid for 20-åringen.
– Denne fyren har større potensial enn noen annen amerikaner, tror jeg. Det trodde jeg i Australia. Han har hatt litt vansker i starten av karrieren. Men vet du hva, denne fyren kommer til å bli noe stort.
Ønsker du å lese mer om Ben Sheltons vei til verdenstoppen? Les denne:

Shelton-fordel mot Djokovic

Men fredag kommer den største utfordringen i US Open for den unge amerikaneren når Novak Djokovic står på motsatt banehalvdel i semifinalen.
– Det er helt klart en tøff utfordring. Han er bunnsolid, sterk både mentalt og fysisk og jeg må klare å legge en slagplan mot ham, sa Shelton på pressekonferansen etter kvartfinalen.
Det er første gang Shelton møter serberen. Det tror Shelton er en fordel for ham.
– Det er en fordel for meg og min spillestil å møte noen for første gang. Jeg har noe å tilby som du kanskje ikke ser i en vanlig kamp på ATP-touren. Jeg kommer helt klart til å bringe noen ting til bordet som er annerledes og forhåpentligvis kan skape litt problemer for han, sier 20-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame