Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernen reagerte kraftig: – En av oss kommer til å dø

Oppdatert 07/09/2023 klokken 01:18 GMT+2

Daniil Medvedev var ikke fornøyd med spilleforholdene i New York onsdag kveld norsk tid, da han spilte om semifinalebillett mot landsmann Andrey Rublev.

– En av oss kommer til å dø

Daniil Medvedev - Andrey Rublev 3-0 (6-4, 6-3, 6-4)
Onsdag kveld møttes de to russiske stjernespillerne Daniil Medvedev og Andrey Rublev til dyst i kvartfinalen i US Open.
Der skulle Medvedev virkelig vise seg sterkest og han vant til slutt i strake sett på hardcourten i New York.
Men det var ikke kun det sportslige som fikk oppmerksomhet underveis i kampen.

– En av oss kommer til dø

Underveis i det tredje og avgjørende settet satte den høye temperaturen i New York en stopper for kampen, da Medvedev ropte etter legehjelp grunnet ukomfortabelt høy temperatur.
Det ble rapportert om en temperatur på rundt 34 grader og høy luftfuktighet i New York onsdag.
– Medveved får jo astmainnhalator som står på dopinglisten og han fikk ventonil (red.anm. astmamedisin) for å øke lungekapasiten, uttalte Discoverys tennisekspert Dorthea Faa-Hviding etter at Medvedev måtte få medisinsk tilsyn.
Se video av situasjonen her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Drama i storkamp: – På grensen til uforsvarlig

På TV-bildene kunne man også etterhvert få høre Medvedev si følgende inn i kameraet:
– Du kan ikke forestille deg, en av oss kommer til å dø en dag og da vil de (red.anm. arrangøren) innse det, sa han tydelig inn i et kamera på banen og siktet til hvor krevende det var å spille under den høye temperaturen.
– Det var brutalt. Det eneste som er bra i disse forholdene er at begge sliter. I det første settet kunne jeg knapt se ballen. Jeg måtte bare gå for det og løpe etter ballen. Det var virkelig brutale forhold og vanskelig å vinne, uttalte Medvedev til arrangøren etter at avansementet til semifinalen var sikret.

– Tror de har kontroll

Tennisekspert Faa-Hviding har selv spilt under svært varme forhold før og utdyper litt hvordan det føles ut å spille utpå tennisbanen når varmen er på sitt verste.
– Man kommer seg ikke oppå og man går i halvsvime hele tiden. Man er litt utenfor sin egen kropp og klarer ikke å tenke klart. Samt kan man få dotter i ørene og bli svimmel, sier hun.
Øivind Sørvald er Casper Ruuds analysemann og tennisekspert i Discovery. Han mener spilleforholdene var i gråsonen onsdag.
– Jeg tror de har kontroll, men jeg synes det akkurat er på grensen. De er nok litt redde for å gå i bakken. Vi har sett spillere gjøre det tidligere, sier han.
Medvedev kan nå se fram til sin sjuende Grand Slam-semifinale i karrieren, hvor han vil møte vinneren av Carlos Alcaraz og tyske Alexander Zverev. I den andre semifinalen møter Novak Djokovic det amerikanske stjerneskuddet Ben Shelton.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame