Populære sporter
All sport
Vis alt

Protester stoppet semifinale – limte beina fast til bakken

Joakim Opphus

Oppdatert 08/09/2023 klokken 09:52 GMT+2

Det ble drama både på og utenfor banen i kveldens/nattens US Open-semifinaler for kvinner.

Gauff - Muchova - US Open høydepunkter

Den amerikanske superstjernen Coco Gauff innfridde på hjemmebane og tok seg videre til sin første US Open-finale i karrieren.
19-åringen slo tsjekkiske Karolina Muchova i strake sett 6-4, 7-5.
Gauff er den yngste amerikanske kvinnen som har nådd finalen i US Open siden en 17 år gammel Serena Williams gjorde det i 1999. Williams endte i tillegg opp med å vinne finalen - hennes først av 23 Grand Slam-titler.
Men selv om kampen ikke bydde på den største spenningen var det nok av drama på tribunen.
Kampen varte i tre timer fordi den ble avbrutt i 50 minutter av miljøaktivister. En av aktivistene limte beina fast i betongen på tribunen, ifølge amerikanske NBC.
– Jeg tror absolutt at klimaendringer skjer, og det er ting vi kan gjøre bedre. Ville jeg foretrukket at dette ikke skjedde i min kamp? Ja, 100 prosent. Jeg vil ikke sitte her og lyve, sa Gauff etter seieren.
– Jeg er ikke forbannet på aktivistene, men jeg vet at folk på arenaen var det fordi det forstyrret underholdningen, la hun til.

Hindret helamerikansk finale

I den andre semifinalen derimot utspilte alt drama seg på selve banen. Amerikanske Madison Keys jaktet sin andre US Open-finale (2017), mens Aryna Sabalenka - som vil ta over verdensener-tittelen etter turneringen - håpet å kunne ta seg til sin første finale i Flushing Meadows.
Men det var belaruserens femte strake opptreden i en Grand Slam-semifinale, hvorav én gang har kun gått helt til topps da hun vant Australian Open tidligere i år.
Den fremtidige verdensenere så derimot ikke ut som seg selv i åpningssettet mot Keys. Den 28 år gamle amerikaneren vant førstesettet hele 6-0.
Heller ikke sett to startet hun bra. Keys brøt igjen og ledet 5-3 på et tidspunkt, men så våknet Sabalenka. Hun brøt tilbake før hun sikret seg andresettet i tiebreak med 7-1.
Det tredje settet ble uhyre jevnt og det måtte et avgjørende supertiebreak til (førstemann til ti poeng).
Det hadde ikke Sabalenka fått med seg og hun feiret etter at hun nådde sju poeng som i et vanlig tiebreak. Men etter at hun hadde blitt obs på tabben så omstilte hun og klarte å holde fokuset og vant til slutt tiebreaket 10-5 og kampen 6-0, 6-7, 6-7.
– Jeg trodde det var opp til 7. Jeg vet ikke. Jeg var bare over alt. Det var sprøtt... takk til teamet for at dere minnet meg på at det er opp til 10, sa Sabalenka med et smil om munnen.
Se høydepunktene fra kampen her:
picture

Keys - Sabalenka - US Open høydepunkter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame