Populære sporter
All sport
Vis alt

Medvedev før stjerneduellen: – Han har en ekstra kraft

Kristian Hennie

Oppdatert 08/09/2023 klokken 19:06 GMT+2

Natt til lørdag skal den russiske stjernespilleren Daniil Medvedev kjempe om finalebillett i US Open, når Carlos Alcaraz står på motsatt banehalvdel på hardcourten i New York.

Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev

Foto: Getty Images

Klokken 21.00 fredag kveld skal Novak Djokovic og det amerikanske stjerneskuddet Ben Shelton spille om finaleplass i US Open.
Noen timer senere er det duket for den andre semifnalen, mellom verdensener Carlos Alcaraz og den russiske stjernespilleren Daniil Medvedev.
De to spillerne har hatt totalt tre oppgjør seg i mellom hittil i karrieren:
  • 2021: Wimbledon, gress: Medvedev vant i strake sett i andre runde.
  • 2023: Indian Wells, hardcourt: Alcaraz vant i strake sett i finalen.
  • 2023: Wimbledon, gress: Alcaraz vant i strake sett i semifinalen.
Det er altså kun andre gang de møtes på hardcourt-underlaget, når de to spillerne skal kjempe om finalebillett natt til lørdag norsk tid.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hentet inspirasjon fra friidrettsstjernen og treningskompisen

– Han har en ekstra kraft

– Han har alle slagene. Han har en ekstra kraft sammenlignet med andre spillere, innledet Medvedev om Alcaraz på pressekonferansen etter at han slo Andrey Rublev i sin kvartfinale i New York.
Medvedev er naturlig nok klar over kvalitetene til det spanske stjerneskuddet, men russeren er mer enn motivert for å ta seg videre til finalen.
– Man kan alltid slå spillere. Folk slår Novak. Folk slår til og med Rafa (red.anm. Nadal) på grus, noe som er nesten umulig. Det samme gjelder Carlos. Hver gang jeg spiller mot ham vil jeg prøve å vinne, sier russeren.
Discoverys tennisekspert- og kommentator, Svein-Espen Lindås Olsen, gleder seg stort til semifinalen mellom de to stjernespillerne. Han tror det blir en svært jevn affære, men har pekt seg ut spanjolen som sin favoritt.
– Det kommer til å bli kanonjevnt. Men jeg tror Alcaraz kommer til å vinne den kampen, det virker som at han har blitt superstabil mentalt. Han går ut og sier at han har funnet en perfekt måte å fjerne presset på, han skal bare ut og spille sin morsomme og gøyale tennis. Jeg tror at måten han spiller for nå blir for bra for Medvedev, sier Lindås Olsen og fortsetter:
– Så kan det bli jevnt, men jeg føler at akkurat nå er han (red.anm. Alcaraz) så stabil og på et høyt nivå. Det blir nok jevnt hele veien, men spansk seier, spår tenniskommentatoren.

– Jeg er mer voksen nå

Alcaraz viste virkelig klasse da han nedsablet Alexander Zverev i strake sett i kvartfinalen sin. Den 20 år gamle spanjolen mener han har tatt store steg som tennisspiller det siste året.
– Jeg er mer voksen nå og jeg har utviklet meg mye siden i fjor. I fjor kom jeg til min første semifinale i en Grand Slam-turnering, nå går jeg inn i min fjerde. Så jeg føler at jeg er en helt annen spiller, for jeg takler presset bedre, sier Alcaraz på en pressekonferanse før semifinalen.
Skulle det spanske stjerneskuddet ta seg til finalen, kan det bli en ny duell mot Novak Djokovic. De to møttes senest i finalen på hardcourten i Masters 1000-turneringen i Cincinnati, hvor Alcaraz vant med settsifrene 2-1.
– Vi er jo nærmere (en finale, red.anm) nå enn tidligere i turneringen. Vi er bare en kamp unna den, så det kan bli bra det. Men vi har jo begge veldig tøffe semifinaler, så vi får se. Men det er klart, vi begge ønsker jo oss til den finalen, avslutter Alcaraz.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Drama i storkamp: – På grensen til uforsvarlig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame