Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdensstjernen kan tangere 50 år gammel rekord: – Det er crazy

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 10/09/2023 klokken 18:55 GMT+2

Ekspertene er uenig om hvem som er favoritt i herrenes US Open-finale.

Novak Djokovic

Foto: Getty Images

For ganske nøyaktig to år siden kunne russiske Daniil Medvedev juble for karrierens første Grand Slam-tittel da han vant US Open-finalen mot serbiske Novak Djokoic i strake sett.
Søndag kveld står rivalene ansikt til ansikt i Arthur Ashe, verdens største tennisarena, i New York, men ekspertene er ikke samsteme om hvem som har favorittstempelet.
– Jeg tror Medvedev vinner. Han spilte så utrolig mot Carlos Alcaraz i semifinalen og måten han spiller tennis på er helt vill, sier Discovery sin tennisekspert og Casper Ruud sin analysemann, Øivind Sørvald.
– Jeg mener Djokovic er favoitt. Han har den erfaringen og han er veldig vanskelig å slå i fem sett, mener derimot Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
Discovery-ekspert Dorthea Faa-Hviding reagerte på oppførselen til Djokovic etter semifinalen:
picture

Reagerer: – Jeg skjønner ikke vitsen med det

– Absurd

Djokovic, som er klar for sesongens fjerde Grand Slam-finale, sikret sin tiende US Open-finale etter semifinaleseier mot det amerikanske hjemmehåpet Ben Shelton, men de siste fire årene i US Open-sammeheng har på ingen måte vært noen drømmeår for verdensstjernen:
  • 2019 – Trakk seg etter skulderskade
  • 2020 – Kastet ut av turneringen etter å ha skutt en ball i halsen på en linjedommer
  • 2021 – Finaletap for Medvedev
  • 2022 – Nektet USA-innpass uten koronavaksine
Se hendelsen fra 2020:
Likevel kan årets siste Grand Slam bli stående med gullskrift i historiebøkene for Djokovic.
For når serberen jakter revansje etter finaletapet i 2021 kan 36-åringen, som har vunnet US Open tre ganger tidligere, skrive historie dersom han vinner. Djokovic står med 23 Grand Slam-titler og vil tangere Grand Slam-rekorden til australske Margaret Court med seier.
Court er ansett som en av tennishistoriens største spillere gjennom tidene. 81-åringen vant hele 24 individuelle Grand Slam-titler i løpet av karrieren og sin siste indidivuelle Grand Slam-tittel i 1973. 50 år senere kan Djokovic tangere rekorden.
– Det er helt absurd, sier Sørvald om Grand Slam-tallene til Djokovic, som nå kan kan skrive tennishistorie.
– Det er helt crazy, følger Lindås Olsen opp.
– Med den formen han viser når han er 36 år så kan han spille på dette nivået i kanskje tre år til. Det er tolv Grand Slams og jeg tror han kan vinne tre-fire stykker av disse. Djokovic kommer til å være spilleren med desidert flest individuelle Grand Slam-titler og ingen kommer til å ta ham igjen, tror kommentatoren.

Spår åpen kamp

Nå venter russiske Medvedev som imponerte voldsomt da han vant mot verdensener Carlos Alcaraz i semifinalen.
– Medvedev spilte eventyrlig tennis, men jeg ble veldig overrasket over hvor god han var i semifinalen. Vi husker hvordan han var helt zombie etter varmekampen kun to dager tidligere, men synes jeg han var rågod, sier Sørvald og sikter til da 27-åringen reagerte kraftig på de ekstreme spilleforholdene i New York:
picture

– En av oss kommer til å dø

– Det andresettet i semifinalen mot Alcaraz er noe av det beste jeg har sett av Medvedev. Han er utrolig vanskelig å spille mot og det må være veldig irriterende å spille mot ham, sier Lindås-Olsen og utdyper:
– Det er den litt rare måten han slår ballen på. Han har et rart balltreff og han er ofte sen i situasjonene, men han styrer ballen og får den i spill. Det må være mentalt irriterende å spille mot.
Duoen har møttes 14 ganger på toppnivå tidligere. Djokovic har vunnet ni av oppgjørene, mens Medvedev, som er rangert som nummer tre i verden, kun har vunnet når Djokovic har vært rangert som verdensener. Nå er serberen rangert som nummer to, men Sørvald tror den russiske 27-åringen kan skape problemer for rekordjagende Djokovic.
– Jeg synes det er en vanskelig kamp å spå. Dersom Medvedev kommer inn rytmen han hadde mot Alcaraz er han uslåelig. Han løper opp alt defensivt, slår vinnere og passeringsslag, sier Sørvald.
– Novak kommer til å være sin beste versjon på søndag, og jeg må være den beste versjonen av meg selv noensinne hvis jeg vil prøve å slå ham, sier Medvedev til arrangøren før han skal spille for karrierens andre Grand Slam-tittel.
Følg US-Open finalen på Eurosport Norge og discovery+ fra kl.21.40.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame