Populære sporter
All sport
Vis alt

Knusende Alcaraz-seier – tangerte Agassi-rekord

Joakim Opphus

Oppdatert 07/09/2023 klokken 09:51 GMT+2

Carlos Alcaraz er et steg nærmere å forsvare US Open-tittelen fra 2022. Natt til torsdag tok han seg forbi Alexander Zverev i kvartfinalen.

Alcaraz - Zverev - US Open høydepunkter

Toppseedede Alcaraz slo Zverev 6-3 6-2 6-4 og er nå kun to seire fra å bli den første mannen siden Roger Federer til å vinne strake titler i turneringen.
Sveitseren vant fem på rad fra 2004-08.
– Jeg føler meg komfortabel med å spille på denne banen, å spille i New York. Jeg viser mitt beste nivå. Jeg føler meg bra fysisk og er klar for en god kamp i semifinalen, sa spanjolen i seiersintervjuet
Nattens seier for Alcaraz sørget også for at han ble den andre mannen i US Open-æraen (1968-), etter Andre Agassi, til å nå semifinalen i Flushing Meadows tre ganger før han fylte 21 år.
Agassi nådde semifinalen i både 1988 og 1989, mens han gikk helt til finalen 1990 hvor han tapte for en da 19 år gammel Pete Sampras.
picture

Kastet ut tilskuer etter sjokkoppførsel: – Det er ufattelig

Alcaraz møter US Open-vinneren fra 2021 Daniil Medvedev i semifinalen på fredag. Russeren hadde heller ingen store problemer med sin kvartfinale mot Andrej Rubljov og vant i strake sett.
Alcaraz har to seire av tre mulige mot Medvedev i karrieren, og begge har kommet i år.
Spanjolen vant i strake sett i finalen i Indian Wells og i semifinalen i Wimbledon.

Varmt

På en glohet kveld var det første settet jevnt ved stillingen 3-3 da Alcaraz, som på ingen måte var på sitt beste, tok kontroll over kampen.
Han vant seks av de neste sju gamene og tok det første settet og samtidig bryte Zverev umiddlebart i sett nummer. Alcaraz som måtte ta i bruk sagspon på hendene for å få bedre grep om racketen på den fryktelig fuktige kvelden, brukte ikke lang tid på å sikret sett to
Da Zverev trengte en medisinsk timeout, fordrev Alcaraz tiden til å trikse litt med racketen på banen.
Zverev tvang frem to breakballer på 2-2 i det tredje settet, men når han ikke å utnytte dem, forsvant også vinnersjansene hans, for Alcaraz brøt til 5-4 og servet inn til seier etter to timer og 29 minutter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame