• Følg Casper Ruuds høstsesong på discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud - Botic van de Zandschulp 1-3 (6-3, 4-6, 3-6, 3-6)
Det var lenge usikkert om kampen mellom Ruud og van de Zandschulp skulle spilles onsdag kveld, for et voldsomt regnvær satte tennisfesten i New York i fare. Etter en times forsinkelse startet de to kamphanene kampen, der det var nordmannen som kom best ut.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Ruud viste gode takter i innledningen og sikret det første settet enkelt 6-3. Etter en ørliten regnpause, kom Botic van de Zandschulp rett og slett ut i hundre. Med 6-4 og 6-3 snudde nederlenderen kampen og kunne med det hente hjem seieren i det fjerde.
Ruud spilte ikke aller verst, men van de Zandschulp serverte voldsomme server og godt spill underveis i kampen. I det fjerde settet leverte 25-åringen blant annet tre servess på rad.

van de Zandschulp imponerte

Det var ikke lett å se at det skilte mer enn 100 plasser på ATP-rankingen mellom de to spillerne, for det var til slutt den 117-rangerte nederlandske spilleren som halte i land kampen. Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald lot seg imponere av den 25 år gamle mannen fra Nederland.
– Har du sett maken til spiller? Han er utrolig god til å lese spillet. En veldig god spiller og en vanskelig mann å spille mot, sier han i studio etter kampen.
– Bare å se opp for denne mannen videre, legger han til.
Sørvald mener at presset i turneringen kan være noe av årsaken til onsdagens Ruud-exit.
– Skikkelig synd for Casper. Han kastes inn som åttende seedet i turneringen og har litt å forsvare, samtidig som van de Zandschulp har alt å vinne som 117-rangert, forklarer han.
– Denne kampen må Casper bare lære av. Det kommer flere turneringer og nå må han bare fokusere på tiden framover.
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 KLOKKEN 17:07