• Følg Casper Ruuds høstsesong på discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud - Botic van de Zandschulp 1-3 (6-3, 4-6, 3-6, 3-6)
Det var lenge usikkert om kampen mellom Ruud og van de Zandschulp skulle spilles onsdag kveld, for et voldsomt regnvær satte tennisfesten i New York i fare. Etter en times forsinkelse startet de to kamphanene kampen, der det var nordmannen som kom best ut.
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
Ruud viste gode takter i innledningen og sikret det første settet enkelt 6-3. Etter en ørliten regnpause, kom Botic van de Zandschulp rett og slett ut i hundre. Med 6-4 og 6-3 snudde nederlenderen kampen og kunne med det hente hjem seieren i det fjerde.
Ruud spilte ikke aller verst, men van de Zandschulp serverte voldsomme server og godt spill underveis i kampen. I det fjerde settet leverte 25-åringen blant annet tre servess på rad.

van de Zandschulp imponerte

Det var ikke lett å se at det skilte mer enn 100 plasser på ATP-rankingen mellom de to spillerne, for det var til slutt den 117-rangerte nederlandske spilleren som halte i land kampen. Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald lot seg imponere av den 25 år gamle mannen fra Nederland.
– Har du sett maken til spiller? Han er utrolig god til å lese spillet. En veldig god spiller og en vanskelig mann å spille mot, sier han i studio etter kampen.
– Bare å se opp for denne mannen videre, legger han til.
Sørvald mener at presset i turneringen kan være noe av årsaken til onsdagens Ruud-exit.
– Skikkelig synd for Casper. Han kastes inn som åttende seedet i turneringen og har litt å forsvare, samtidig som van de Zandschulp har alt å vinne som 117-rangert, forklarer han.
– Denne kampen må Casper bare lære av. Det kommer flere turneringer og nå må han bare fokusere på tiden framover.
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55
Western & Southern Open
Ruud etter exiten: – En av de beste jeg har spilt mot i år
21/08/2021 PÅ 05:18