Leylah Annie Fernandez har hatt en knalltøff vei til semifinalen av årets siste Grand Slam-turnering.
Natt til onsdag slo Ferndandez ut 5. seedede Elina Svitolina. Den kanadiske tenåringsjenta gikk på sin side useedet inn i turneringen og er ranket som nummer 73 i verden. Etter en jevnspilt match, kunne derimot Fernandez feire nok en tennisskalp etter at hun gikk seirende ut av et avgjørende tiebreak.
Tidligere i mesterskapet har hun vist at hun kan slå ut storkanoner. Både Naomi Osaka og Angelique Kerber har fått Grand Slam-drømmen knust av den unge kanadieren.
US Open
Medvedev overrasket og knuste rekordhåpet til Djokovic
13/09/2021 KLOKKEN 06:18
LES OGSÅ: Ungdommen entrer verdenseliten
Fernandez har markert seg tidligere i år. Hun tok sin første WTA-tittel tilbake i mars, men det var i ATP-klassen. I Grand Slam-sammenheng har 19-åringen aldri vært i nærheten av å kjempe om en finalebillett.
Nå venter hennes tøffeste oppgave så langt: Den hviterussiske storfavoritten Aryna Sabalenka. 23-åringen fra Minsk er ranket som nummer to i verden, men skal få det tøft mot den kanadiske jenta.
Sabalenka er den høyest seedede som fortsatt er med i turneringen. Hun imponerte i kvartfinalen da hun hadde full kontroll mot tsjekkiske Barbora Krecjikova, som blant annet har vunnet Roland-Garros tidligere i år.
Med seieren i kvartfinalen ble Fernandez også den yngste aktive spilleren som har tatt seg til en semifinale i en major-turnering. Den rekorden røk kun en snau dag etter. 18 år gamle Emma Raducanu tok rekorden da hun slo regjerende OL-vinner Belinda Bencic i strake sett.
Veien til finalen har vært en god del enklere for det britiske supertalentet, men hun fikk vist at hun har et skyhøyt nivå inne i gårsdagens kvartfinale.
Greske Maria Sakkari venter Raducanu i hennes semifinale.
– Det er et generasjonsskifte på gang, særlig på damesiden. Der har det vært overraskelser i flere år helt siden Serena Williams ikke vant like mye lenger, sa Discoverys tennisekspert Ola Bentzen tidligere denne uken.
Nå kan finalen bli mellom to jenter med en samlet alder på 37.
– Det er gøy at det er to stykker som kanskje kan være spillere som møtes i Grand Slam-finaler i årene som kommer, sa Bentzen om de to unge sensasjonene.
Se høydepunktene fra Fernandez sin triumf over ukrainske Svitolina:

Tenåringssensasjonen tok nok en skalp i US Open

US Open
Se høydepunktene: Medvedev herjet med verdenseneren
12/09/2021 KLOKKEN 23:45
US Open
Her knuser han racketen – får pipekonsert av publikum
12/09/2021 KLOKKEN 21:37