• Følg herrenes finale mellom Novak Djokovic og Stefanos Tsitsipas søndag kl. 15 på discovery+. Sikre deg tilgang her.
Barbora Krejčíková - Anastasia Pavlyuchenkova 6-1, 2-6, 6-4
Tsjekkeren vant 6-1, 2-6, 6-4 over den 31.-seedede russeren. Begge var i Grand Slam-finale for første gang, men det var Krejcikova som på en stor tsjekkisk dag fikk trofeet fra legenden Martina Navratilova.
Australian Open
Azarenka - Krejcikova - Australian Open
23/01/2022 KLOKKEN 04:14
– Hun kommer hit useedet og tar jammen meg tittelen. Det er helt utrolig. Hun hadde én WTA-tittel fra tidligere, sa Discovery-kommentator Christer Francke.
Pavljutsjenkova innledet finalen ved å bryte motstanderens serve, men Krejcikova slo knallhardt tilbake, vant seks game på rad og det første settet 6-1 på bare 32 minutter.
Russeren slo tilbake i det andre settet. Hun brøt til 2-0 og igjen til 5-1. Hun måtte be om medisinsk timeout på stillingen 5-2, men med teipet lår halte hun i land settet med 6-2. Det settet varte 48 minutter.
I avgjørende sett var det Krejcikovas tur til å ta kommandoen. Hun brøt til 2-1 på en dobbeltfeil av Pavljutsjenkova etter å ha satt press på motstanderen med gode returer. Russeren brøt rett tilbake, men det var tsjekkeren som skulle trekke det lengste strået eter at hun brøt blankt til 4-3.
Krejcikova hadde to matchballer i Pavljutsjenkovas serve på 5-3, men servet i stedet hjem matchen etter en time og 58 minutter.
Krejcikova er ikke ferdigspilt i Roland-Garros. Søndag spiller hun doublefinale sammen med Katerina Siniakova.
(©NTB / Eurosport)
Tennis
Eksperten etter overraskende Ruud-tap: – Kan ikke huske sist jeg så Casper så svak
20 TIMER SIDEN
Western & Southern Open
Kjempeskrell for småirritert Ruud – røk ut mot ukjent amerikaner
I GÅR KLOKKEN 19:57