Den australske stjernen Nick Kyrgios er av mange sett på som tennisens store urokråke. Han har høyt temperament og er meget frittalende. Kontroversene har kommet med jevne mellomrom, og i 2019 startet også en mye omtalt «krangel» med vår egen Casper Ruud, som har fortsatt de siste årene.
Før turneringen i Toronto tidligere i måneden fikk Kyrgios spørsmål om Ruud. Og da mange kanskje forventet et stikk i retning Norge kom Kyrgios med rosende ord om Snarøya-guttens utvikling.
US Open
Medvedev overrasket og knuste rekordhåpet til Djokovic
13/09/2021 KLOKKEN 06:18
– Å vinne tre strake turneringer er ikke enkelt i det hele tatt. Han har utrolig disiplin og er åpenbart en stor spiller. Jeg har aldri snakket ned tennisen hans. Han er en god spiller. Det funker for han. Hvis det er det som er best for karrieren hans er det supert, sa Kyrgios.
– Mange kan nok oppleve Kyrgios litt krass og som en som slenger litt med leppa og oppfører seg dårlig. Men de jeg kjenner som har møtt han på turneringer og i miljøet sier at han er en veldig hyggelig fyr. Kanskje han ser at Casper har blitt mye bedre, og da tar han ikke mye for å skryte litt av Casper. Han har nok ikke noe problem med å innse at Casper har blitt en kjempespiller, sier Discovery-ekspert Ola Bentsen om de to kamphanene.

Legger lite i kranglingen

Han tror dog ikke de to bruker veldig mye energi på det utenomsportslige, selv om det har blitt noen meldinger.
– Det er jo noen spillere som har dårlig kjemi på banen og at det utvikler seg. Så får vi se om dette blir sånn. Men jeg tror ikke Kyrgios legger så mye i det, det er nok litt mer at det blir en greie i media. Casper legger nok heller ikke noe særlig i det, for jeg synes han er veldig proff. Han bryr seg ikke og tenker mest på sitt. Kyrgios har nok sånn sett kanskje lettere for å irritere seg.
Nå er Kyrgios utenfor seedingen, etter å ha falt på rankingen. Han har stått over flere turneringer under koronatiden og har også uttalt at han ikke liker å spille på grus. Bentsen ser på Kyrgios som en av «jokerne» i US Open, og ser gjerne et nytt møte mellom Ruud og australieren.
Les også: Ruud møter tidligere storhet i første runde
– Ja, men jeg skulle gjerne sett dem i tredje eller fjerde runde. Helst ikke første, for jeg Kyrgios er litt sånn nå at han i større grad kan spille gode enkeltkamper. Jeg vet ikke om han har fysisk grunnlag til å nå veldig langt, så kanskje Casper kunne møtt han når han er litt sliten, sier Bentsen.
Team Ruud lar seg ikke affisere veldig av Kyrgios' meldinger, uavhengig av om det er ris eller ros.
– Kyrgios er den han er.. Han liker å slenge litt med leppa, men det er jo hyggelig om det kommer gode ord derfra. Om han og Casper har en liten greie får de bare ha det. Jeg tror ikke Casper bryr seg så mye om det. De er her for å spille tennis. Kyrgios har jo litt å bevise. Han har falt på rankingen, får se om han klarer å komme tilbake, sier far og trener Christian Ruud.

Krangling

«Feiden» mellom Ruud og Kyrgios oppsto i 2019, da Kyrgios ble disket i tredje runde mot Ruud i ATP-turneringen Roma i etter blant annet å ha kastet en stol på banen og forlatt grusen i sinne.
Ruud omtalte senere Kyrgios’ oppførsel som idiotisk, og sitatene ble blåst opp i sosiale medier.
Da var Kyrgios raskt ute på Twitter med følgende melding:
– Hei, Casper Ruud, neste gang du har noe å si foretrekker jeg at du sier det til meg personlig. Jeg er sikker på at du ikke ville vært så stor i kjeften etter det. Til da vil jeg heller se maling tørke enn å se deg spille tennis, kjedelig som faen.
– Men igjen, jeg skjønner hvorfor du må si navnet mitt, for ingen har fått med seg at du spiller tennis. Lykke til i Milano.
I sommer langet Kyrgios ut mot grusunderlaget i tennis.
Alle Kyrgios’ ATP-titler har kommet på hardcourt. Ruud, derimot har tatt alle sine på grus.
– Hvorfor spilles tennis fortsatt på grus? Det bringer inn absolutt null fans, null folkemengder og ingen opphausing. Det er skadelig for sporten, skrev Kyrgios på Twitter.
Ruud sørget senere for en god latter hos fansen da ATP på sin Twitter-konto etterlyste spørsmål til en spørsmålsseanse med Kyrgios.
«Hva er din favoritt-grusturnering?» meldte Ruud.
Kyrgios svarte «Moren din», før han senere slettet tweeten. Men nå har han altså rost Ruud på eget initiativ.
US Open starter 30. august. Casper Ruud møter Jo-Wilfred Tsonga i første runde i US Open. Kampen ser du på discovery+!
Sett denne?

Casper Ruud: – Det har vært tre utrolige uker

US Open
Se høydepunktene: Medvedev herjet med verdenseneren
12/09/2021 KLOKKEN 23:45
US Open
Her knuser han racketen – får pipekonsert av publikum
12/09/2021 KLOKKEN 21:37