Struff - Ruud 6-4,6-4,6-2.
– Struff er den beste spilleren i dag. Han er høyere ranket, spiller bra og server veldig godt. Tidvis serves Casper av banen, og han kjemper i oppooverbakke hele veien, sier far og trener Christian Ruud etter tapet i første runde av US Open.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
– Han er høyere ranket, spiller bra og server godt. Jeg synes ikke Casper klarer å styre slik han ønsker, men i dag taper han for en bedre spiller. Jeg skulle gjerne sett ham yppe seg enda mer, men i dag spilte han ikke sin beste tennis.
Med sifrene 6-4, 6-4, 6-2 ble det aldri spesielt spennende i New York i Casper Ruuds første rundekamp.

Øre-trøbbel

Trøbbelet for nordmannen begynte på stillingen 2-3 i det første settet, da han måtte ha tilsyn av en fysioterapeut. Unggutten så ut til å ha problemer med det venstre øret, men kom seg etter hvert til hektene igjen. I det påfølgende gamet snublet han på hard court-dekket, men kom seg opp på beina igjen.
– Det er jo ikke slike bildet man ønsker å se. I hvert fall ikke allerede i det første settet, sier Eurosports ekspertkommentator Christer Francke.
Motstander Jan-Lennard Struff vant det første settet med siftene 6-4, etter et jevnspilt set. Og ble stadig varmere i trøya utover i kampen. I det andre settet ble Ruud breaket tidlig, og Struff viste ingen tegn til å se seg tilbake.
Se høydepunktene her! Saken fortsetter under videoen.

– Henger ikke med

De gangene nordmannen lyktes med å flytte på sin tyske motstander, slet Struff tungt. Utfordringen var at det skjedde litt for sjeldent. Den 37-rankede motstanderen virket altfor stødig i spillet sitt, og Ruud fikk ingenting gratis. Uten å briljere med briljante slag, spilte Struff solid, hardt, velplassert og nesten feilfri.
– Han henger ikke helt med på tempoet og sliter med å få rytme i spillet sitt. Dessuten server tyskeren stadig bedre, sier Francke.
Også i det andre settet reddet Ruud hederlige sifre, men tapte 4-6 igjen. Dermed hadde han en bratt oppoverbakke å klatre etter to de to første settene, men den stødige tyskeren var vanskelig å gjøre noe med.
Tidlig i det tredje settet brøt Struff serven til den 20 år gamle nordmannen igjen, og derfra hadde Struff full kontroll. Det siste endte med 6-2-seier for Jan-Lennard Struff.
Dermed er det Jan-Lennard Struff som går videre til andre runde i US Open. Der møter han amerikaneren John Isner på hjemmebane.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33