• Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
– Vi har planen klar vi. Har i hvert fall mål om å sende McDonald på noen tøffe løpeturer i morgen, sier Casper Ruud til Eurosport over Skype.
Etter å ha røket rett ut av ATP Western & Southern, får Casper Ruud tirsdag en ny sjanse til å nå lenger i årets US Open der første motstander er Mackenzie McDonald i Flushing Meadows.
US Open
Anklages for juks av rivaler: – Helt latterlig, svarer stjernen
01/09/2021 PÅ 13:56
Nedturen er lagt langt bak seg når en meget positiv nordmann stiller til et Skype-intervju med godfølelsen tilbake.
– Følelsen er bra. Vi har hatt en bra og tidvis lett treningsøkt her i dag (mandag) for å selvfølgelig kjenne litt på ballen og gjøre de siste forberedelsene før i morgen. Prøver å få litt hvile og overskudd som jeg har sagt før, for å være fit for kamp, sier Ruud.
McDonald er nemlig en relativt ukjent motstander for nordmannen, som har fulgt mye med på amerikaneren de siste dagene.
– Man prøver å studere motstanderen sin. Litt utfordrende med tanke på at jeg aldri har spilt mot han før, så det blir en første match for begge, sier Ruud og påpeker at han har studert videoer av amerikaneren, i tillegg til at pappa-Ruud har små-spionert på treningsfeltet.

– Farlig spiller

Tirsdagens motstander er ranket som nummer 243 i verden på ATP tour, mens den norske tennisstjernen på sin side er ranket som nummer 37. Det skal likevel ikke undervurderes mener 21-åringen.
– Vi vet at han selvfølgelig er rask og kjapp i beina. Han har en god, aggressiv serv og spiller en aggressiv tennis. Absolutt en farlig spiller.
– Kan ikke tenke at han er noe dårlige spiller bare fordi rankingen har falt. Det er på grunn av skade, så han er sikkert sugen på revansj og å komme tilbake for å vise seg fram her på US open, fortsetter han.
Les også: Ekspertenes topp tre favoritter i storturneringen: – Jeg tror hun blir farlig.

Tøff bane

Men ingen enkel jobb blir det når kampene i årets US Open spilles på en uvant og vanskelig bane.
– Det er raskt og antageligvis noe av de raskeste hardcourt banene jeg har spilt på i en ATP-turnering. Så det er absolutt utfordrende. Jeg skulle gjerne hatt det til å være tregere, men det får man ikke så da må man bare prøve å akseptere det. Vi har jo fått trent der nå i over to uker, så det er ikke sånn at det er noe nyhet for meg at det er raskt, sier 21-åringen.
Den norske tennis-juvelen innrømmer likevel at banen ikke passer like godt til eget spill og at ekstra hensyn på tas.
– Selv om mitt spill kanskje passer bedre til en litt tregere hardcourt bane, eller da selvfølgelig grus som jeg kanskje favoriserer mest, så er det visse ting man prøver. Men det er ikke sånn at jeg skal endre spillestilen min bare fordi det er en litt raskere bane. Jeg vil fortsatt prøve å spille mitt spill og sånt, men noen flere sjanser må man ta fordi ballen kommer fort mot deg.
Og med mål om å nå tredje runde i turneringen har Ruud god tro på seier i første kamp.
– Man må alltid ha trua. Jeg er blid og gleder meg til i morgen, avslutter han.
Se hele praten med Casper Ruud her:

Har studert motstanderen: – Absolutt en farlig spiller

US Open
Har studert motstanderen: – Absolutt en farlig spiller
31/08/2020 PÅ 20:39
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
I GÅR PÅ 18:10