• Se Casper Ruud mot Botic van de Zandschulp onsdag kl. 17 på discovery+
Det var under mandagens åpningskamp mellom Andy Murray og Stefanos Tsitsipas at sistnevnte ble beskyldt for juks etter et åtte minutter langt do-besøk underveis i kampen.
– Han jukser. Han går i «20 minutter» på do hver gang og toalettene er rett der, ropte en tydelig frustrert Murray til dommeren.
US Open
Har slagplanen klar: – Mål om å sende McDonald på tøffe løpeturer
01/09/2020 KLOKKEN 11:59
Se video av hendelsen her.

Den tidligere verdenseneren irriterer seg over stjernens dobesøk

Nå kaster verdensfirer Alexander Zverev seg inn i diskusjonen. Ifølge tyskeren har det samme skjedd mot han og en rekke andre spillere.
– Han er borte i ti minutter. Faren tekster ham på telefonen. Han kommer ut igjen, og da er taktikken hans plutselig helt forandret, hevdet Zverez tirsdag, ifølge BBC.

Ikke tillatt å kommunisere

Tennisreglene sier at det ikke er lov for en spiller å få råd av en trener underveis i kampen. Med andre ord skal en spiller være overlatt helt til seg selv akkurat når det gjelder.
Det er denne regelen Tsitsipas anklages for å bryte, senest i kampen mot Murray. Grekeren trenes av pappa Apostolos Tsitsipas.
– Det er ikke bare meg, alle så det. Hele kampplanen endrer seg, sier Zverev.
– Enten så går han til et magisk sted eller så kommuniserer han (med faren), fortsetter tyskeren i sine anklager.
Saken fortsetter under videoen.

Publikum tar av etter vanvittig trikseskudd

– Helt latterlig

Tsitipas har selv reagert kraftig på beskyldningene. Grekeren sier at han aldri har brutt reglene om kommunikasjon med treneren i løpet av karrieren.
– Jeg vet ikke hva slags fantasi som kreves for å dra den konklusjonen. Jeg ønsker ikke ta det seriøst, for det er helt latterlig å tro det, sa Tsitsipas.
Discovery-ekspert Mats Wilander støtter grekeren.
– Alle de beste spillerne tøyer reglene, ikke nødvendigvis med overlegg, men de gjør greien sin. Tsitsipas svetter mye, så derfor må han gå og skifte shortsen, undertøyet og skjorta si. Jeg antar at noen kan bruke sju minutter på det, noen bruker litt lenger tid enn andre, sier Wilander.
  • Se Casper Ruud mot Botic van de Zandschulp onsdag kl. 17 på discovery+

Regelendring

Blant ekspertene virker det imidlertid å være enighet om at det burde legges ned en tidsramme for hvor lenge do-besøkene kan vare.
– Du kan ikke kontrollere om han bruker telefonen, men du kan gi dem maks ett eller to minutter. Denne gangen hadde han ikke med seg baggen sin, det hadde han i Cincinnati, og det var litt mistenkelig. Jeg mener tennismyndighetene må sette seg ned og gi rammer for hvor lenge og hvor mange pauser man kan ta, sier Discoverys internasjonale tennisekspert Emilio Sánchez.
Spanjolen har for øvrig tidligere trent Andy Murray.
– Det samme gjelder ved skader. Du kan ta en timeout ved skader, men ikke kramper. Før kunne du det, men ikke nå lenger. Det viser at man må håndtere disse problemstillingene når de kommer, fortsetter han.

Se høydepunktene: Dansk 18-åring vant sett mot Djokovic

US Open
Har studert motstanderen: – Absolutt en farlig spiller
31/08/2020 KLOKKEN 20:39
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
EN DAG SIDEN