• Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Mandag er det start for tennisturneringen US Open som spilles på Flushing Meadows, hvor blant andre Casper Ruud skal møte amerikaneren Mackenzie McDonald i første runde.
Øivind Sørvald, tennisekspert for Eurosport og idrettssjef i Norges tennisforbund, har sammen med Eurosports ferskeste tennisekspert, Melanie Stokke, som også nylig vant tennis-NM i Frognerparken, satt opp hver sin liste med topp tre favoritter både på herre- og damesiden, i tillegg til en outsider.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14

Stokkes topp tre favoritter – kvinner:

Her er Stokkes topp tre favoritter og en outsider før turneringen starter:
1. Naomi Osaka (10):
– Osaka er tilbake i toppform, det ser ut som hun har tankesettet sitt på plass siden hun slet tidligere i år med resultater. Med et høyt tempo som hun har og måten hun åpner opp banen på, vil det være vanskelig for jentene å slå henne.
2. Elise Mertens (22)
3. Garbine Muguruza (16):
– Potensielle er Mertens eller Muguruza, der Mertens har prestert utrolig godt og stabilt de siste turneringene etter covid-19-pausen. Muguruza var i finalen i år under Australian Open og er en typisk hard court spiller, så hvis hun viser glansspillet sitt under US Open, kan jentene frykte henne.
Outsider: Ons Jabeur (39):
– Jeg har en magefølelse om at Ons Jabeur er en outsider å se opp for. Hun har spilt gode kamper i år, der hun har prestert jevnt mot blant andre Azarenka som nå spiller finale i Cincinnati / New York, og tidligere i år mot Kenin og Muguruza som spilte finalen i Australian Open. Derfor har hun uten tvil nivået til å slå hvem som helst. Spørsmålet er bare hodet hennes, om hun klarer å dra i land seieren, tror Stokke.
  • Se Casper Ruuds kamp i US Open mot Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!

Sørvalds topp tre favoritter – kvinner:

Her er Sørvalds topp tre favoritter og en outsider før turneringen starter:
1. Karolína Plíšková (3):
– Hun er en høyt ranket spiller, har en god serve og et stort spill. Litt usikkert fordi hun tapte i første runde i turneringen nå, men med serven sin og den raske banen, så er hun en farlig spiller.
2. Serena Williams (9):
– Hun skal prøve å vinne sin 24. tittel, og jeg tror hun har en god sjanse siden mange toppseedete har trukket seg. Hun har en sjanse i år, selv om hun spilte litt rustent denne turneringen. Hun vant i en jevn første runde.
3. Naomi Osaka (10):
Osaka kom til finalen i ATP Masters 1000 Cincinatti som ble ferdig lørdag. I finalen skulle hun møte hviterussiske Viktoria Azarenka, som slo Johanna Konta i tre sett. Osaka trakk seg imidlertid fra finalen, grunnet hamstringproblemer.
– Jeg tror hun blir farlig. Det har gått litt opp og ned etter at hun vant to grand slams, både US Open og Australian Open, så nå har hun sjansen, med all sin allsidighet på banen.
Outsideren: Johanna Konta (15):
– Konta fra England kan også være en spiller som kan melde seg på her. Hun er veldig hardtarbeidene og seriøs, så Konta kan være en outsider, mener Sørvald.
Flere av de største stjernen har truket seg fra turneringen på grunn av den pågående koronapandemien. Verdensener Ashleigh Barty, regjerende mester Bianca Andreescu og verdenstoer Simona Halep har tidligere trukket seg fra turneringen. Det samme har Elina Svitolina og Kike Bertens gjort.
US Open starter mandag, mens Casper Ruud spiller sin første kamp mot amerikanske Mackenzie McDonald tirsdag kl. 17.00. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge.
Fikk du med deg denne?

Endelig var ATP-touren tilbake – dette sier Ruud etter lørdagens double-kamp

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44