Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud inspirert av annen ung nordmann

Oppdatert 27/08/2018 klokken 15:31 GMT+2

Casper Ruud (19) har latt seg motivere av golfsensasjonen Viktor Hovland (20).

Ruud

Foto: Eurosport

  • Se Casper Ruud spille første runde i US Open på Eurosport Norge og Eurosport Player fra kl. 16.30.
NEW YORK/OSLO (Eurosport.no): Snarøya-gutten er for første gang klar for hovedtablået i US Open, men han er ikke det eneste norske idrettstalentet som har imponert på amerikansk grunn den siste uken.
På golfbanen har en 20 år gammel Oslo-mann vakt oppsikt. Viktor Hovland tok en knusende seier i verdens største amatørturnering i golf. Og en slik prestasjon har inspirert Casper Ruud.
Eurosport tok en prat med det norske håpet i forkant av mandagens viktige kamp i US Open. Han forteller om hvor spennende det var å følge golfturneringen på Pebble Beach.
– Det er ikke så stor tidsforskjell herfra til California. Jeg så det mye på TV med pappa, og da viste de mye av han. Og også en kompis av meg som heter Kristoffer Reitan, som også spilte i den turneringen. Det var litt uheldig at de måtte hverandre i lille-kvarten eller kvarten eller noe, men det var utrolig gøy å se på Viktor.
– Og jeg er jo veldig stor fan av golf og spiller mye når jeg har tid til det. Jeg elsker egentlig å følge med på det på TV, så det var dritkult at han klarte å vinne den turneringen som gjorde at han får spille i tre Majors til neste år da.
Etter seieren i California får Hovland spille The Open i lrland, og The Masters og U.S.Open i USA.

– Han er favoritt

Mandag ettermiddag norsk tid spiller Ruud mot argentinske Guido Pella i den første runden i hovedtablået. 28-åringen er ranket som nummer 65 i verden, mens nordmannen ligger et godt stykke bak på 143. plass.
– Jeg tror det ble en grei trekning. Han er jo kanskje litt mer en grusspesialist. Det er helt klart av man må prøve å utnytte treningen så godt som mulig. Men det er helt klart at han er favoritt, meg jeg føler jeg har spilt bra nå i tre kamper, og formen kjennes bra. Så jeg er helt klar for å gi han tøff motstand. Jeg skal gå ut på banen, og tenke og tro at jeg kan vinne.
19-åringen har lagt en plan for hva han skal gjøre for å vinne mandagens møte.
– Jeg må være offensiv, mer offensiv enn han. Han spiller kanskje litt mer spinn, og litt mer defansivt. Så jeg tror jeg må kunne klare å slå han og presse ham av banen. Jeg tror jeg skal komme til bra med mine styrker, mot hans svakheter.
Se høydepunktene fra kampen som sendte Ruud videre til hovedtablået:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame