Tap i første kamp i Madrid Open, tap mot nummer 40 i verden i München, knepent tap i kvartfinalen i Barcelona og tap i tredje runde i Monte-Carlo.
Det er Casper Ruuds resultater i den europeiske grussesongen så langt. Etter et fantastisk resultat på hardcourten i Miami Open, der nordmannen kun måtte se seg slått i finalen av den spanske juvelen Carlos Alcaraz, har pilene pekt nedover i hans antatt sterkeste periode.
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
9 TIMER SIDEN
– Jeg så Casper Ruud i Barcelona da han gikk mot seier. Han hadde matchball, men klarte ikke å avgjøre den kampen. Det tok nok litt selvtillit ut av spillet og sinnet hans, sier tidligere verdenstoer Alex Corretja til Discovery.
I den kampen tapte Ruud mot Pablo Carreño Busta etter å ha rotet bort to matchballer.

Skjebneuker

Det spanske tennisikonet mener Ruud trenger en opptur neste uke for å finne tilbake tryggheten før vårens store høydepunkt står for tur: Roland-Garros.
– Når du mister selvtillit, så kan det bli litt vanskelig. Du blir litt usikker. Jeg tror Roma blir en veldig viktig turnering for å bygge opp selvtilliten, sier Corretja.
Dersom han gjør det, tror Corretja at Ruud kan være en mann å regne med i årets andre Grand Slam.
– Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Andrej Rublev blir nok de tøffeste å slå. Casper Ruud også, men det kommer an på hvordan han føler seg i Roma. Han må få tilbake selvtilliten, men dersom han gjør det, er også han en vanskelig spiller å møte på grusen.
Se hele Discoverys intervju med Alex Corretja her:

Spansk dominans på tennisbanen: – Det er et mirakel

Tar det med knusende ro

Det virker ikke som om Casper Ruud lar seg stresse av den nedadgående kurven, men han erkjenner at ikke alt har gått som planlagt de siste ukene.
– Etter Miami så har det buttet litt. Det må man bare akspetere. Det er sånn som skjer i all idrett, spesielt i ballidrett hvor det er små marginer. Alle vil møte på litt motgang, så får vi håpe at dette var det siste tapet med litt motgang. Vi får prøve å få det til å snu, sa den norske verdenssjueren etter tapet mot Dusan Lajovic på onsdag.
Nå er Ruud i gang med forberedelsene til Masters 1000-turneringen i Roma. Der får nordmannen nok en mulighet til å vise at formen er inntakt.
– Nå har jeg hatt et par trøblete tap, så jeg får prøve å nullstille og justere på de tingene som trengs å jobbe med, sa Ruud.
Hør hva Casper Ruud sa etter tapet mot Dusan Lajovic her:

Tar Madrid-tapet med stor ro: – Alle vil møte på litt motgang

Wimbledon
Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde
9 TIMER SIDEN
Wimbledon
Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster
9 TIMER SIDEN