Populære sporter
All sport
Vis alt

Søker revansj etter trøblete grussesong: – Må finne tilbake til det jeg leverte her i fjor

Joakim Opphus

Publisert 02/05/2022 klokken 12:04 GMT+2

Grussesongen 2022 så langt har vært under pari for Casper Ruud. Det er derfor en revansjelysten nordmann som kommer inn i Masters 1000-turneringen Madrid Open.

Casper Ruud

Foto: Eurosport

  • Se Madrid Open med Casper Ruud fra 01.05 til 08.05 på discovery+
Tennisstjernen fra Snarøya har spilt tre turneringer på grus siden returen til Europa i slutten av mars.
Det har endt med tre overraskende tidlige exiter. Nordmannen røk ut i tredje runde i Monte Carlo mot bulgarske Grigor Dimitrov.
Så kom det to strake kvartfinaletap mot spanske Pablo Carreno Busta i Barcelona og nederlandske Botic van de Zandschulp i München.

– Motivert

Men Ruud føler at godspillet er i anmarsj før Madrid Open. En turnering som endte med semifinale i fjor.
– Formen er egentlig bra. Det har jo vært noen litt trøblete kamper og tap i de siste ukene. Jeg er motivert for å prøve å få litt revansj her i Madrid, innleder Ruud til Discovery.
– Jeg har gode minner herifra. Jeg må prøve å finne tilbake den grusformen og det grusspillet som jeg leverte her i fjor, og tenke på hva jeg gjorde bra da. Jeg får også noen bra dager med trening før første kampen nå, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjernen til Discovery: – Må ta vare på min karriere, for til syvende og sist er det livet mitt

Bedre enn i fjor

Madrid Open er den første av tre viktige turneringer som kommer i mai-måned.
Masters 1000-turneringene i Madrid denne uken og Roma uken etterpå blir veldig viktige for Ruud å finne og spisse formen inn mot hans største mål for sesongen; Roland Garros.
Det er totalt 4000 ATP-poeng som det kjempes om i tre turneringene, men det er ikke Ruud har et så alt for stort fokus på.
– Ikke så alt for mye. Jeg vet at jeg har noen poeng å forsvare her og der, også er det noen turneringer jeg ikke har så mye å forsvare hvor jeg kan hente litt. Poengmessig så har det vært en bedre start på sesongen, med tanke på hva som skjedde i Miami, enn hva tilfelle var i fjor. Jeg ligger godt an, men jeg vet at de neste månedene nå blir intense.
Det blir viktig for Snarøya-mannen for å få en positiv opplevelse i Madrid og senke skulderene litt etter hva som har vært en grussesong under forventingene så langt.
– Plutselig gjør man et godt resultat her og der og da kan du roe de tankene litt. Men det hadde absolutt vært gøy å gjøre det bra her og bevise for meg selv at jeg kan gjøre det bra i store turneringer og i Roland Garros som er det største målet.
Ruuds første kamp i Madrid spilles mest sannsynlig tirsdag. Motstanderen blir vinneren av kampen mellom kroatiske Borna Coric (262 i verden) og Dusan Lajovic (78).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame