Casper Ruud har fortsatt klatringen på ATP-rankingen i 2021. Etter å ha lusket rundt topp 20 i lengre tid, beveget nordmannen seg først stabilt til en 14. plass, før han i august gjorde et hopp opp til nummer 11.
Med kun noen få ATP-poeng som skiller kanadiske Denis Shapovalov og vår mann fra Snarøya, mener Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen at Casper Ruud har store sjanser til å nå den utrolige milepælen i løpet av 2021.
Tennis
Klar for ATP-sluttspillet: – Ikke like mye stress
8 TIMER SIDEN
– Jeg mener at det er realistisk for Casper å havne topp ti i løpet av høsten, sier en klar og tydelig Ola Bentzen.
I Masters 1000-turneringen i Cincinnati tok Casper Ruud seg til en ny kvartfinale på hardcourt, etter å ha slått Reilly Opelka i den andre runden og Diego Schwartzman i åttedelsfinalen. I kvarten ble derimot den olympiske mesteren Alexander Zverev for sterk.
Zverev vant etter to strake sett og sifrene 6-1, 6-3. Les mer om kampen her.
Saken fortsetter under videoen.

Hyller turneringens «ukjente» helter – Vi hadde ikke klart dette uten dem

Fire titler i 2021

Det er enda ikke helt fastsatt hva Casper Ruud skal delta i siste halvdel av 2021, men det som er helt sikkert er at vår mann stiller til start i US Open i New York neste uke.
US Open er årets fjerde og siste Grand Slam-turnering.
Årets grussesong er derimot historie – en sesong som forøvrig har vært en høydare for Casper Ruud.
22-åringen slo til med tre strake ATP-titler på rad denne sommeren, der han først gikk til topps I Swedish Open i Båstad, før han fulgte opp med finaleseiere i både Gstaad og i Kitzbühel.
Tre titler på tre uker har ingen fått til siden daværende verdensener Andy Murray gjorde det i 2011.
Med de tre strake titlene i sommer, samt seieren i Genève i mai, står Casper Ruud foreløpig med fire titler i 2021. Før dette kalenderåret stod han kun med den ene seieren i Buenos Aires fra 2020.

Blir ikke overrasket over tidlig exit

Nå er Casper Ruud derimot godt i gang med flere turneringer på hardcourt. Ruud tilbringer dagene i Nord-Amerika, der han først deltok i ATP 1000-turneringen i Toronto, før han reiste videre til Cincinnati for å spille Western & Southern Open (også ATP 1000).
På tampen av august er det duket for US Open, før det også kan dukke opp flere andre turneringer på hardcourt.
– Vi kan forvente at han vinner noen kamper her og der på hardcourten, men det ville ikke overraske meg om han ryker ut i første runde i noen turneringer framover. Jeg tror og håper at det kan bli noen kvartfinaler, slik som det ble i Toronto og i Cincinnati, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen, som samtidig forteller at han ikke er redd for at Ruud skal falle voldsomt på rankingen under perioden på hardcourt.
Tidligere denne uken ble det også klart at Casper Ruud skal være en del av Europa-laget i Laver Cup, som blant annet trenes av legenden Björn Borg. Les mer om saken her.
Saken fortsetter under videoen.

Tok sin første NM-tittel: – Veldig, veldig fornøyd

– Imponerende for en gutt fra Norge

Christer Francke er også fast tenniskommentator for Discovery. Han har fulgt utviklingen til Casper Ruud i veldig mange år, og lar seg stadig overraske over det ufattelige nivået Snarøya-gutten innehar.
– Han gjør det jo bra i hver eneste turnering, og slutter egentlig aldri å overraske, innleder kommentatoren.
Og Francke trekker spesielt fram ett aspekt ved spillet til Casper Ruud.
– Serven er spesielt det som seiler opp som et av Ruuds aller viktigste angrepsvåpen. Ikke bare server han bra, han er også en av dem som vinner flest poeng bak andreserven i år. Der han har utrolig god uttelling. Den kan han også bruke for alt det er verdt på hardcourt, sier han.
– Det er veldig imponerende for en gutt fra Norge på 1.83 meter. Det gir nok en ekstra dose selvtillit at han har en såpass god andreserve, der han kan føle at han kan slappe av litt mer, legger Francke til.

Se høydepunktene fra kvartfinalen mellom Tsitsipas og Ruud

Eugene Korea Open Tennis Championships
Ruud før kvartfinalen: – Blir vrien
10 TIMER SIDEN
Eugene Korea Open Tennis Championships
Slik slo Ruud Jarry
14 TIMER SIDEN