Casper Ruud er én av seks tennisspillere som skal representere Europa-laget i årets Laver Cup, hvor de møter et lag satt sammen av stjerner fra de resterende kontinentene.
– Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å representere Europalaget. Det er en stor ære å få spille med en så sterk gruppe av spillere, og det er stort å bli trent av Bjørn Borg, sa Ruud til Laver Cups side.
Med seg på lagene får han verdenstoer Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, gull-vinner fra OL Alexander Zverev, Andrey Rublev og Matteo Berretini. Med andre ord et stjernespekket lag. Det viser hvor stor standing Casper Ruud har i verden, mener Christer Francke.
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
EN DAG SIDEN
– Det er bare de beste spillerne som pleier å få være med på det der. Det er unikt at vi får med Ruud, og er en påminnelse om at han er blant de beste spillerne i verden, sier Francke til Discovery.
LES OGSÅ: Ruud slo ut amerikansk kjempe
Han sammenligner Lavel Cup med Ryder Cup og Solheim Cup i golfens verden. En prestisjeturnering mellom et Europa-lag og et verdenslag hvor Europa-laget er trent av Bjørn Borg.
Turneringen er oppkalt etter den 83-år gamle tennislegenden Rod Laver som var rangert som verdensener fra 1964 til 1970.

– Kult konsept

En kul turnering, mener Discoverys tennisekspert.
– Det er litt mindre alvor, og litt mer oppvisningspreg, men det er et kult konsept med litt avkortede kamper, hvor alle spillerne kan coache hverandre, sier Francke.
Francke er usikker på hvor mye sportslig Ruud kan ta med seg fra turneringen, men tror han får større standing i tennisverden ved å ha blitt tatt ut til Europa-laget.
– Jeg tror han får mer igjen på standingen sin enn for sportslig uttelling. Han får kampene, som er en fordel selvsagt, men det er mest status å bli tatt med. Det er litt tidlig, men dette er et tegn på at de ser på han som en kommende verdensstjerne, mener Francke.
Verdenslaget blir styrt av John McEnroe og har til nå tatt ut Diego Schwartzmann, Denis Shapalov og Felix Auger-Aliassime. Tre spillere til skal bli tatt ut.
Laver Cup spilles i Boston fra 24. til 26. september. Europa-laget er regjerende mestere.
Moselle Open
Får en massiv pipekonsert etter oppsiktsvekkende manøver
I GÅR KLOKKEN 20:42
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
I GÅR KLOKKEN 17:07