Casper Ruud-Hugo Gaston 6-3, 6-2
Det bare én uke etter at han løftet pokalen i svenske Båstad. Dermed sikret Ruud seg sin fjerde ATP-tittel i karrieren, og den tredje i år.
Swiss Open Gstaad
Spøkte med kjæresten: – Håper ikke du er lei av meg
25/07/2021 KLOKKEN 11:43
– Det var tøft. Ser vi på de to siste ukene var dette den tøffeste kampen. Gaston spiller veldig raskt, gir deg ikke noe rytme i spillet og han returnerer fantastisk og kan spille stoppballer fra overalt. Selv om det var 6-3, 6-2 måtte jeg steppe opp. Han hadde mange sjanser og breakballer. Jeg vet hvor mye hvert poeng teller og det var nøkkelen for seieren i dag, sa Ruud etter seieren.
En storfornøyd Ruud takket både arrangør, motstander, venner, familie og kjæreste etter kampen:
– Teamet mitt har gjort en fantastisk jobb de siste årene og alltid støttet meg. Det er mange involverte som gjør alt for at jeg kan spille tennis. Familien er involvert, og min vakre kjæreste har vært med meg i mange uker nå. Jeg håper du ikke er lei av meg enda, men kan være med mange flere uker. Det ville vært det beste. Jeg har et flott team og jeg håper vi kan fortsette sammen i mange år, sa Ruud på podiet etter å ha mottatt pokalen.
Hør hva Ruud hadde å si etter seieren:

Spøkte med kjæresten: – Håper ikke du er lei av meg

Frisk fransk åpning

Etter storspill på grusen de siste ukene fikk Casper Ruud ørliten vekker av franske Hugo Gaston fra start i søndagens finale. Franskmannen åpnet friskt og hadde breakball i Ruuds to første servegame. Men Ruud hentet seg inn igjen ved begge tilfeller og holdt kontroll på settet.
Men så kom bruddene på rekke og rad. Først for Ruud, så Gaston, og så Ruud igjen. Dermed ledet nordmannen 4-2 før han holdt egen serve og sikret et kjempesjanse i første sett.
Gaston klarte ikke stå imot forehanden til Ruud, som servet hjem første sett med 6-3.
Sett denne? (Saken fortsetter etter videoen)

Full Ruud-jubel etter seieren

Den 20 år gamle franskmannen var i sin første ATP-finale, og viste tidvis gode takter. Men Ruud var rett og slett bedre. I andre sett brøt Ruud franskmannens andre servegame og forsvarte seg godt på egen serve.
– Han avslutter dette gamet veldig godt, og vi vet selvfølgelig viktigheten av det. Han nærmer seg seieren nå, sa Discoverys kommentator da Ruud gikk opp i 4-2 i andre sett.
Og med et nytt break i et maratongame var det Ruuds serve på 5-2. På egen serve sikret Casper Ruud sin andre turneringsseier på åtte dager med 6-3, 6-2.
– Jeg sitter her med en klump i halsen. Det er fantastisk det vi er vitne til. For en tennisspiller vi har fått fram. Tenk om vi skulle få en nordmann inn i masterssluttspillet på slutten av sesongen. Det er nesten utenkelig, sa Discoverys kommentator etter kampen.
– Han valgte å stå over OL-tuneringen, og det viser seg som et smart valg. Nå vinner han tuneringer her hjemme i stedet for. Neste OL-turnering er i Paris på grus, og da er det ventet at Casper er med helt der oppe, sa Discoverys kommentator.
Sett denne?

Nederlandsk syklist med gigatabbe: – Det var en bom

Swiss Open Gstaad
Fransk overraskelse til finale – kan møte Ruud
24/07/2021 KLOKKEN 11:14
Swiss Open Gstaad
Casper Ruud videre i Swiss Open
22/07/2021 KLOKKEN 10:17