Av: Joakim Opphus
Etter å vært ute med en skade i håndleddet er Casper Ruud tilbake i ATP Andalucia Open i Marbella. Første kamp for nordmannen er i dag kl. 15.00.
Ruud møter italieneren Gianluca Mager i turneringens andre runde. Ruud er seedet som nummer tre i turneringen. Han har derfor ingen kamp i første runde, men statistikken mot Mager er ikke i Ruuds favør.
Tennis
Ruud med karrierebeste på verdensrankingen
02/08/2021 PÅ 07:39
– Han har møt Mager en gang før og tapt for ham. Det var i februar i fjor, riktignok rett etter Casper vant ATP-tittelen i Buenos Aires. Han var kanskje litt sliten og tapte i første runde mot Mager som gikk helt til finalen der. Så han kommer nok absolutt til å ta han må alvor.
– Sånt sett er en liten fordel at han har møtt han en gang før. For på det tidspunktet så var Mager godt utenfor topp 100, og overrasket veldig. Han har spilt seg opp på rankingen siden den gang. Casper er favoritt, men det er ingen lett motstander han møter, sier Discoverys tennisekspert Ola Bentzen.

Stjernefall

Både Alexander Zverev og Andrey Rublev, ranket som henholdsvis seks og åtte på verdenrankingen har trukket seg fra turnerningen i Marbella. Dette åpner opp for Casper Ruuds muligheteter i turneringen.
– Han reiser ditt for å kjempe om å vinne turneringen, sa han i et intervju for noen dager siden. Men så klart det er fortsatt mange sterke navn, som for eksempel Fabio Fognini, som han kan møte i en semifinale. På papiret er Fognini favoritt mot han, og forsåvidt mot de fleste når han er på topp.
– Fognini en en veldig ustabil spiller, som Casper har slått før. Han kan absolutt slå Fognini, hvis Casper har en bra dag og Fognini ikke er helt på topp. Det er ikke urealistisk å gå hele veien, men det er tøft å vinne disse turenringene, sier Bentzen.
At den første turneringen etter skadeoppholdet spilles på grus tror Bentzen er en fordel for Ruud.
– Jeg tro han føler seg mer komfortabel på grus uansett om han ikke hadde hatt en skade eller ikke. At det er grus, og litt bedre tid på å spille seg inn i kampen, eksempelvis etter et sånt opphold med skade og uten kamper, tror jeg er fint.
ATP-turneringen i Marbella er den første av flere grusturneringer som kommer fremover, blant annet ATP 1000-turneringen i Monte Carlo og Roland Garros i slutten av mai.
– Det en fordel for Casper som får trent og spilt kamper på grus nå, og som vil være veldig klar til Monte Carlo, som er en kjempeturnering, forteller Bentzen
Tokyo 2020
Måtte smertelindres i OL-exiten – usikker før US Open
01/08/2021 PÅ 01:30
ATP Kitzbuhel
Ruud sikret sin tredje strake tittel – kopierte Murrays bragd fra 2011
31/07/2021 PÅ 21:36