For våren betyr grussesongens prime time. Og det passer perfekt for vårt norske håp, Casper Ruud, når han skal ta fatt på turneringene som venter fram mot sommeren. Han har ligget innenfor topp 30 på ATP-rankingen en god stund. Nå er han etablert, og omstendighetene kommer til å forvente mye av Ruud utover våren, mener Ola Bentzen. Eurosport-eksperten tror aldri det har vært større forventninger til nordmannen.
– Det kan man trygt si. Så må jo selvfølgelig vi som kommenterer dette og følger han tett oppfordre nordmenn til at vi ikke skal legge altfor mye press på han. Han er fortsatt relativt ung, advarer Bentzen.
Tennis
Kyrgios tok sin første ATP-tittel på tre år: – Følelsesladet
18 TIMER SIDEN
Likevel: enkelte krav kommer naturlig til en spiller som de fleste motstandere nå regner som en etablert konkurrent - og ikke bare et friskt pust på tennisscenen.
– I fjor høst viste han seg å være helt der oppe blant grusspillere. I tillegg har han blitt helt klart bedre på raskere underlag også. Han har etablert seg som en toppspiller. Han bør kunne holde seg innenfor topp 30 over lang tid.
– Vanligvis holder det ikke å bare prestere på grus for å være helt der oppe ranking-messig, men nå virker han å ha enda flere ben å stå på, sier han.
Første turnering for skadefrie Casper Ruud er Andalucia Open, som er en ATP250-turnering. Den kan selvfølgelig sees på discovery+.

Ikke gått i forsvarsposisjon

Med nye bragder og klatring på rankingen, kommer også nye utfordringer for Snarøya-gutten. De har han taklet med bravur, mener Eurosports kommentator.
– I forhold til nivået sitt, så har han alltid vist mental styrke og vært god i avgjørende situasjoner. Nå viser han også at han takler presset i kamper han er favoritter, noe som er nytt for han. Han er ikke bare god i angrepsposisjon. Nå er han topp 25 i verden, og da er han favoritt mot de fleste. Det har han til nå taklet veldig bra.
– Når man har en gjennombruddssesong, så er det fort gjort å gå i forsvarsposisjon. Men jeg synes Casper har fortsatt å være sulten. Selvtilliten er tilstede. Han vet at han hører hjemme der oppe. Samtidig viser han en realisme. Han vet det kommer dårlige turneringer også.
Det er en hårfin balansegang mentalt. Akkurat på det området tror Bentzen pappa Christian er gull verdt.
– Han har lagt seg på en fin linje der. Det er ikke noe man har fått til over natta. Det er nok Christian som, med sin bakgrunn, har greid å få inn det der veldig tidlig hos Casper.
Ruud storspilte i Mexico, før nok en skade satte en stopper for avansement:

Fire strake Ruud-poeng: – Nå er det trøbbel for Galan

ATP Montreal
Beholder plassen på ATP-rankingen før storturnering
19 TIMER SIDEN
Abierto de Tenis Mifel
Etterlengtet Medvedev-triumf i Mexico
I GÅR PÅ 10:39