Scanpix

Ruud på hodet ut av Swedish Open i første runde: – Ikke en bra kamp av Casper

Ruud på hodet ut av Swedish Open i første runde: – Ikke en bra kamp av Casper

16/07/2019 14:38Oppdatert 16/07/2019 15:11

Casper Ruud (20) hadde en ambisjon om å overgå fjorårets kvartfinale. Det ble i stedet bom stopp allerede i første runde.

OSLO / BORÅS (Eurosport.no):

– Huff, ja, ikke noe bra dag for Casper. Dzumhur var flink til å ikke få Casper til å spille forehand, og Casper var for dårlig til å komme i gang med sin egen forehand, egentlig. Han klarte å nøytralisere forehanden til Casper veldig bra, mens Casper burde nok vært litt råere, kommet seg mer rundt og servet litt smartere for å slippe å få de harde returene nede i beina. Så ikke noen bra kamp av Casper, synes jeg, men litt kreds til Dzumhur som gjorde det vanskelig, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.

20-åringen kom til kvartfinalen i samme turnering i fjor, og avslørte overfor Eurosport i forkant at ambisjonene var å minst oppnå det samme i år, men helst enda bedre.

Dzumhur – som er 95 i verden, men har vært oppe på 23. plass – viste frem sine følsomme stoppballer, men fikk noen ganger smake egen medisin av Ruud, som tidsvis måtte slite med å spille ut den løpssterke bosnieren fra grunnlinja.

Dermed ble det et jevnt første sett, der spillerne fulgte hverandre uten å klare å bryte serven, helt til Dzumhur klarte nettopp det og gikk opp til 5-4. Han tok også det neste gamet og dermed første sett.

En kalddusj for nordmannen der, som måtte svare umiddelbart.

(Artikkelen fortsetter under)

Video - Christian Ruud var ikke veldig fornøyd etter sønnens tap

01:49

Men det andre settet startet med at begge først brøt hverandre, før Dzumhur brøt blankt og gikk opp til 2-1. Dermed også en veldig tøff start i akt nummer to.

Et ekstra symptomatisk bilde på at Ruud ikke var i sin beste form, fikk man da nordmannen falt og endte i grusen, mens ballen forsvant forbi ham og Dzumhur enkelt gikk opp til 4-1.

Utover i andre sett ble forskjellen bare større, og Ruud var i realiteten sjanseløs mot bosnieren.