– Nå er det først Båstad og ATP 250 på grus. Så er det deretter Gstaad og Kitzbuhl i de to ukene som kommer etter det. Også de er på grus, sier Casper Ruud til Disocvery om kampprogrammet i sommerukene som kommer. .
– Så det blir tre uker på rad her nå med ATP 250 på samme type underlag.
Det norske tennisesset fikk en tidlig exit på gresset i London under Wimbledon for en toukers tid tilbake. Nå ser det norske tennisesset frem til flere uker på hans soleklare favorittunderlag. Og det er spesielt et land han gleder seg ektra til å reise tilbake til.
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
I GÅR KLOKKEN 06:34
– Det blir spennende. Jeg har gode minner fra både Båstad og Kitzbühel . I Gstaad har jeg aldri vært, men jeg har hvertfall gode minner fra Sveits og i Geneve i år, sier Ruud, som tidligere i år tok sin andre turneringsseier på ATP-nivå i nettopp Sveits og Geneve.
I Båstad er Casper førsteseedet og en av forhåndsfavorittene. Selv har Snarøya-gutten vært klar på at kun seier er godt nok på den svenske grusen.
– Det blir tre morsomme uker som nå kommer, avslutter Ruud.

Møter dansk 18-åring

– Det er jo morro at han er førstesidet til turneringen. Han har ikke vondt noen steder og jeg synes overgangen hans etter turneringer på gress, til nå grus, gikk veldig fort, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald etter å ha sett Ruud på trening i Oslo før avreise til Sverige.
– De tre dagene jeg så han trene, synes jeg at han greier fint å kontrollere de høye sprettene på grus og har tilpasset teknikken sin allerede. Han har trent på returer og jobbet med slicen sin. Det fungerte bra.
Torsdag venter åttendedels finale mot danske Holger Rune (18), som Ruud slo i første runde i Monte Carlo i år. Kampen går ca. klokken 15:00.
– Det blir en fin kamp. Rune er en ung og fremadstormende spiller, som vil vise seg frem. Det blir en spennende kamp, sier Discoverys tennisekspert Sørvald.
Sørvald mener at dette vanligvis vil være en kamp hvor Ruud holdere høyere trøkk enn dansken.
– På en god dag så spiller Rune god tennis, og Casper bør absolutt være skjerpet inn mot kampen, fortsetter tenniseksperten.
– Er det en turnering som Ruud kan vinne?
– Ja det er det. Hvis man ser på kartet så kan han jo det, men det er masse spillere som er på høyt nivå i denne turneringen. Det er ikke noen enkel turnering. Casper er favoritt på papiret, men en ting er på papiret, han må ut å krige.
Om Ruud vinner mot Rune, vil han møte enten svenske Elias Ymer eller sveitsiske Henri Laaksonen.
Moselle Open
Får en massiv pipekonsert etter oppsiktsvekkende manøver
I GÅR KLOKKEN 20:42
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
I GÅR KLOKKEN 17:07