På grusen i Båstad er han blant de største favorittene, sammen med Fabio Fognini – tredjeseedet i turneringen og 31 på verdensrankingen – og chilenske Cristian Garin – andreseedet i turneringen og 18 på verdensrankingen. Ruud er nummer 16 i verden.
– Han har hatt noen treningsdager på grus nå fram til første kamp, så Casper er klar. Vi har vært en liten periode hjemme i Norge og trent godt her. Kroppen føles bra, sier pappa Christian Ruud til NTB.
Ruud skuffet i singleturneringen i Wimbledon og røk ut i første runde mot Jordan Thompson, men imponerte i double og tok seg helt til kvartfinale med sin svenske makker André Göransson. Like etter kvartfinaleexiten bar det hjem til Norge og Snarøya.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
21 TIMER SIDEN
– Det har ikke skjedd så mye hjemme de siste daegne annet enn flere treninger på grus, sier Ruud. De har basen sin på Mallorca, men var også hjemme en tur etter Roland-Garros.
Se intervju med Casper Ruud i forkant av ATP-turneringen:

Casper Ruud favoritt før turnering i Sverige: – Jeg må være på topp

Ruud er førsteseedet i turneringen og får walkover i 16-delsfinalen i turneringen. Han møter vinneren av Radu Albot (93 på verdensrankingen) og Holger Rune (219) tirsdag i åttedelsfinale.
Sist gang Ruud spilte i Båstad tapte han på overraskende vis for bosniske Damir Dzumhur i strake sett. Det var sommeren 2019.
– Målet er å vinne, sier Ruud kontant.
Snarøya-gutten spiller sin første kamp onsdag eller torsdag.
(©NTB)
Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
21 TIMER SIDEN
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
EN DAG SIDEN