Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-motstanderens fordel: – Skal prøve å ikke la meg bli påvirket

Joakim Opphus

Oppdatert 01/11/2022 klokken 12:55 GMT+1

Casper Ruud vet hva han gå til når han møter franske Richard Gasquet på hjemmebane i Paris. Discoverys kommentator, Christer Francke, spår en tøff kamp mot en fransk ringrev som våknet litt til liv i sine forrige turnering.

Gyllen mulighet for verdenéner-tittel: – Skal gi det et ærlig forsøk

Kun to turneringer gjenstår av 2022-sesongen til Casper Ruud. Første stoppested er denne ukes Masters 1000-turnering i Paris før turen går litt lenger sør på kontinentet og Nitto ATP Finals i Torino.
Det norske tennisesset leverte to strålende resultater i de to turneringene i fjor med en kvartfinale i Paris og en semifinale i Torino. Men det betyr også at det er en del poeng å forsvare for nordmannen som ikke har fått det helt til å stemme den siste tiden.
Ruud starter poengforsvaret i Paris mot en franskmann. Den 36 år gamle veteranen Richard Gasquet kommer til å ha det franske hjemmepublikummet i ryggen. Men å ha energiske og lidenskapelige franske fans imot seg er ikke nytt for Ruud.
– Gasquet er en jeg kjenner ganske godt etter å ha sett mye av han på TV opp gjennom årene. Han har vært en ekstremt god spiller over lengre tid. Han har en av verdens flotteste backhander, med den enhånds backhanden sin, sier Ruud til Discovery og fortsetter:
– Han er på sine eldre dager, men det er klart at han ønsker å gjøre det bra på hjemmebane foran hjemmefansen som helt sikker kommer til å løfte han. Så det kommer til å gjøre kampen litt mer utfordrende, men jeg skal prøve å ikke la meg bli påvirket av det.

Fansen mot seg...igjen

Å ha energiske og lidenskapelige franske tilskuere imot seg er ikke nytt for Ruud. Han møtte den franske yndlingen Jo-Wilfried Tsonga i Roland Garros i mai i hva som ble en følelsesladet kamp. Tsonga hadde i forkant av turneringen kunngjort at kampene Roland Garros ville bli hans siste som tennisspiller.
– Den kampen mot Tsonga var veldig utfordrende på mange måter. Publikum var helt i ekstase for Jo og det hadde han fortjent etter den karrieren han har hatt, sier Ruud og påpeker å ha franske fans mot seg er ikke nytt.
Snarøyaspilleren ser på en eventuell kvartfinale som et realistisk mål i Paris. I så fall kan det bety et møte med Novak Djokovic der. Serberen kommer fra to strake turneringeseire i Tel Aviv og Astana.
– Jeg må ta det en kamp om gangen. Det er en relativ tøff trekning, med et mulig møte med Djokovic i kvarten. Han har vist seg som litt uslåelig i det siste. Så hovedmålet er nok å prøve å komme seg til en kvartfinale, men det er to tøffe kamper som må vinnes før man eventuelt kommer dit.
– Men det hadde bra for meg å få noen seire nå før sesongen avsluttes i Torino om noen uker, avslutter Ruud.
Discoverys kommentator Christer Francke spår en tøff kamp mot Gasquet tirsdag, men mener nordmannen på en god ikke bør ha for store problemer. Men de gode dagene har ikk kommet på løpende bånd i det siste for 23-åringen.
– Gasquet han har jeg knapt hørt noe om i hele år også plutselig har han våknet litt til i det siste. Han kommer til å bli ganske farlig, mener Francke.
Han fortsetter:
– Han har spilt bra i det siste. Han var i semifinalen i Antwerpen og tapte to jevne sett mot (Felix) Auger-Aliassime, han slo blant annet (Stan) Wawrinka i første runde der. Så det kommer ikke til å bli en lett match for Casper der, men jeg tror hvis Casper spiller bra så tror jeg han vinner. På papiret så skal Casper som nummer fire i verden kunne slå en spiller som Gasquet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tilbake på sitt beste etter et spesielt år: – Nye og uvanlige følelser

Grand Slam-startfelt

Det er et fullpakket startfelt i Paris. Bortsett fra Alexander Zverev (6 i verden) og Matteo Berrettini (15 i verden) så er alle de 21 høyest rankede spillerne i verden med i Paris.
– Det kan nesten ikke bli bedre. Det er som et startfelt i en Grand Slam, sier Francke.
Verdenséner Carlos Alcaraz har i likhet med Ruud ikke fått det helt til å stemme etter US Open. Hna tok seg riktignok til en semifinale nylig i Antwerpen og formen er stigende for spanjolen. Rafael Nadal spiller sin første turnering siden US Open for nesten to måneder siden.
Discoverys kommentator derimot har andre navn på sin blokk når det kommer til hvem som er favoritter i Paris.
Kanadiske Felix Auger-Aliassime er kanskje for øyeblikket sammen med Novak Djokovic og Daniil Medvedev de beste spilleren i verden.
– Han spiller helt vanvittig bra. Han spiller litt sånn som Federer gjorde. Han server bra og spiller raskt. Han brukte bare 49 minutter på å slå Miomir Kecmanovic 6-1, 6-0 i andre runde i Basel, det var helt vanvittig. Han er i sin aller beste form nå, sier Francke om 22-åringen fra Montreal.
Kanadieren har vunnet tre turneringer på rad og kommer inn i Paris som en av hovedutfordrerne ifølge Francke, men han holder fortsatt Medvedev og Djokovic som favoritter.
Ruud selv er inneforstått med at turneringen i Paris ikke passer han best. Innendørstennis spilles fort og hans styrker som tennisspiller kommer ikke like tydelig frem. Ballvekslingene blir kortere og mye dreier seg om å sette inn førsteservene og returene, og Ruud får ikke brukt sin eminente forehand i like stor grad.
– Vi håper jo selvfølgelig på Casper og, men jeg tror jo ikke at han kommer til å vinne denne turneringen sånn som han har spilt i de tre siste, så ærlig må man være. Innendørstennis handler mer om å være nøyaktig og han får ikke tid rett og slett til å komme rundt med forhanden. Jeg tipper han får slått omtrent halvparten av forehandene som han får på grus, så det tar på en måte bort det giret hans, sier Francke.
Dersom Ruud skulle vinne sin kamp mot Gasquet møter han vinneren av kampen mellom italienske Lorenzo Musetti og Nikoloz Basilashvili fra Georgia i neste runde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame