Populære sporter
All sport
Vis alt

Legenden støtter omstridt Ruud-avgjørelse: – Han trenger den erfaringen

Joakim Opphus

Oppdatert 02/11/2022 klokken 19:14 GMT+1

Det har blitt stilt spørsmål rundt Casper Ruuds avgjørelse om å spille de to turneringene i Seoul og Tokyo, etter en allerede hektisk periode. En som støtter nordmannens valg derimot er Discoverys tennisekspert Mats Wilander.

Wilanders råd til Ruud: – Spill så mange kamper som du kan

  • Følg Casper Ruud mot Lorenzo Musetti i Paris Masters far kl 11:00 torsdag på discovery+, Eurosport Norge og Eurosport.no.
Casper Ruud sine turer til Sør-Korea og Japan ble ikke noen stor suksess for tennisstjernen fra Snarøya. Et andrerunde-tap og et førsterunde-tap var ikke mye å juble hurra for.
Han har i etterkant innrømmet at turneringene i Asia «fort ble litt mye» etter mye reising og turneringer i ukene i forkant.
Men Discoveryekspert og og den tidligere verdenséneren Mats Wilander støtter Ruuds beslutning å dra til Seoul og Tokyo og delta i turneringen på andre siden av kloden.
– Dersom han skal vinne en Grand Slam i fremtiden så trenger han den erfaringen. Han trenger erfaring fra underlag som han ikke liker å spille på og til og med spille i byer som du ikke er så veldig stor fan av i utgangspunktet, sier Wilander.
Svensken mener at litt av reisen som en ung tennisspiller handler å lære seg hvilke turneringer som passer deg best og som man trives best i.
– Spillerne vil etter hvert bli tiltrukket mot de stedene i verden som du elsker å spille. Der hvor du liker fasilitetene, underlaget og hvordan ballen spretter, sier han.
Wilander tror derfor at man må gjennom noen dårligere perioder og erfaringer fra steder man ikke er like komfortabel dersom man skal lykkes i de store turneringene.
– Så for hans del så dreier det seg om å bygge opp nok erfaring slik at når han kommer langt i en Grand Slam-turnering igjen så kan han ha fordel av de erfaringene. Og det kan fort være en erfaring som han tok med seg fra en innendørsarena, hvor han ikke trives like godt. Det er ikke sikkert at han vant kampen eller en gang poenget, men han fant eller lærte noe fra det som han kan ta frem neste gang han kjemper i en Grand Slam-finale, kanskje i Roland Garros neste år allerede.
– Så lenge kroppen og hodet tåler belastingen så sier jeg «bare fortsett, og spill så mange kamper som du kan», avslutter Wilander.
Casper Ruud møter italienske Lorenzo Musetti i neste runde i Paris Masters. Det to er første kamp ute på centre-courten torsdag klokken 11.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame