Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud holdt unna for inspirert franskmann: – Nervepirrende

Joakim Opphus

Oppdatert 01/11/2022 klokken 21:37 GMT+1

Casper Ruud er videre til tredje runde i Paris Masters etter en seier over franske Richard Gasquet.

Ruud til Discovery: – Deilig å ikke ryke på et fjerde strake tap

Casper Ruud - Richard Gasquet 6-1, 7-6 (7)
Casper Ruud leverte drømmetennis innledningsvis i andrerundekampen mot Richard Gasquet i Paris Masters. Franskmannen slo voldsomt tilbake i sett to, men comebacket kom til kort for veteranen.
Dermed satte han en stopper for rekken på tre strake tap på ATP-touren etter den enorme suksessen i US Open tidligere i høst.
– Jeg hadde godt med energi og god innstilling i starten, så det var deilig å få det til fra start. Men Richard hever nivået sitt og server mye bedre og her innendørs så kan det være vanskelig å bryte når førsteservene først sitter, sier Ruud til Discovery etter kampen.
– Det er klart noen småting som kunne vært bedre her og der. Jeg er veldig fornøyd at jeg klarer å bryte han tilbake når jeg blir brutt først der og ikke minst at jeg klarer å redde en settball i tiebreaket og snu det. Det var nervepirrende, men det smakte veldig godt med denne seieren, sier han videre.
Se hele intervjuet med Casper Ruud i toppen av saken.

Dominerende førstesett

Ruud brukte bare 24 minutter på pulverisere Gasquet med sifrene 6-1 i første sett. Ruud var ekstra tent i starten av kampen denne tirsdagskvelden i Paris. Han virket å ha noe å bevise etter den siste måneden hvor resultatene har ikke gått hans vei.
Men historien ble en helt annen i sett nummer to.
Settet ble mye jevnere og Gasquet hang desto bedre med på notene, samtidig som norske Ruud var litt mer passiv.
Det var faktisk 36-åringen fra Paris som tok det første servebruddet i andre sett og som gikk opp i en 5-3-ledelse.
Ruud virker litt på hælene akkurat på det tidspunktet, mens det var et voldsomt trøkk fra franskmannen som hadde hele arenaen i ryggen.
Men som nordmannen sa før kampen «jeg kan ikke la meg påvirke av det» når det kommer til å få det franske publikummet imot seg. Det gjorde han heller ikke for han slo tilbake på direkten.
Første så brøt han tilbake med et blankt game, før han banket inn sitt fjerde serveess i kampen på den avgjørende gameballen i neste game. Plutselig var de to likt igjen på 5-5.
De tok hvert sitt game før det andre settet skulle avgjøres i et tiebreak. Der var Ruud sterkest til slutt og sikret avansementet etter å ha vunnet 9-7.
Ruud møter i vinneren av Lorenzo Musetti og Nikoloz Basilashvili i neste runde i Paris.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame