Casper Ruud forbereder seg for Paris Masters som nummer åtte i verden. Der jakter han plass i ATP Finals senere i november. Nå høster han lovord fra tidligere tennisstjerne Àlex Corretja.
– Han har forbedret seg veldig raskt. Jeg likte godt måten han spilte på for 2-3 år siden, men jeg hadde ikke trodd han skulle forbedre seg så mye så fort, sier Corretja i et intervju med Discovery.
Rolex Paris Masters
Djokovic vant Paris Masters – fikk revansj mot Medvedev
07/11/2021 KLOKKEN 17:08
47-åringen var selv rangert som verdenstoer i 1999, og var i finalen av Roland-Garros to ganger i 1998 og 2001. Spanjolen tror Casper Ruud kan hevde seg i de samme turneringene.
– På grus, som i Roland-Garros, tror jeg ikke mange ønsker å møte Casper. Han kan fort bli topp fem i verden, men hvor mye lenger han når enn det er jeg usikker på, fortsetter Corretja.
LES OGSÅ: Walkover i første runde for Ruud i Paris

– Er der fordi man fortjener det

I år har Ruud vunnet fem turneringer, noe som er mye av grunnen til at 22-åringen har etablert seg topp ti i verden. At han ikke har hevdet seg i de største turneringene har skapt debatt, men det synes ikke Corretja har noe for seg.
– Fortjener Ruud å komme inn i ATP Finals, med tanke på at han stort sett har vunnet mindre turneringer?
– Du kjøper ikke poeng på supermarkedet. Er man topp åtte, så er man der fordi man fortjener det. Rangeringene er basert på de beste turneringene i verden. Kvalifiserer du deg, så fortjener du det, slår Corretja fast.

Klikker fullstendig – så gjør han rørende gest

Han forteller at han selv var president for for ATP-spillernes råd da poengreglene ble endret, og at han er trygg på at reglene slik de er nå er rettferdige.
– Du får poengene på banen, ikke utenfor, så det å klage på de poengene blir feil, fortsetter 47-åringen.

Djokovic-comeback

Til Paris Masters får tennispublikummet se Novak Djokovic tilbake i manesjen. Serberen har ikke vært i aksjon siden han tapte mot Danil Medvedev i US Open, hvor Djokovic kunne vunnet sin fjerde Grand Slam i en og samme sesong.
– Jeg er litt overrasket over at han er tilbake, men når du forsøker å bli tidenes største så teller alt. Jeg tror det er viktig for Novak at han fortsatt er nummer én ved årsskiftet, sier Corretja, før han fortsetter.
– Nå viser han at han ikke ønsker å være borte fra idretten i over fire måneder. Jeg tror underlaget i Paris Masters passer han veldig godt også. Det er en stor turnering, så hvis han er frisk så gir det mening at han er tilbake, mener spanjolen.
Corretja tror serberen, som har vært rangert som nummer én i verden i nesten syv år, kjente på presset da han stilte i US Open i høst.
– Det var nok mange momenter der for han. Trolig tenkte han på at han ikke fikk vært med i OL, presset som var på han som nummer én, og det faktum at han kunne vunnet alle Grand Slams i en sesong. Da han kom til finalen var han ikke der mentalt. Han virket sliten, ikke fysisk, men psykisk, mener spanjolen.
I finalen tapte Djokovic i tre strake sett mot Medvedev. Det tror Corretja var god læring for Djokovic.
– Han møtte veggen, rett og slett. Han var på defensiven, og tok ikke var på mulighetene. Jeg tror han lærte mye av det, fortsetter 47-åringen.
Rolex Paris Masters
Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt
05/11/2021 KLOKKEN 23:07
Rolex Paris Masters
Superstjernen ble for sterk: Ruud ute av Paris Masters
05/11/2021 KLOKKEN 22:27