Casper Ruud - Alexander Zverev 5-7, 4-6
Casper Ruud hadde allerede oppnådd vinterens store mål i forkant av kvartfinalen mot verdensfirer Alexander Zverev. Kvartfinalebilletten, som han sikret torsdag kveld, ga han nemlig nok poeng til en plass i ATP-sluttspillet i vinter. Dermed kunne han gå inn i kveldens kamp med senkede skuldre.
Likevel ble Zverev, som vant Vienna Open forrige helg, for sterk.
Rolex Paris Masters
Djokovic vant Paris Masters – fikk revansj mot Medvedev
07/11/2021 PÅ 17:08
Ruud tapte til slutt med sifrene 5-7, 4-6.

Roste Zverev

Etter kampen kom nordmannen med rosende ord om Zverev, som har vært i kanonform den siste tiden.
– Det var en tøff match. Zverev spiller bra og stepper opp i viktigste øyeblikkene. Det er det selvtillit gjør med deg, og han har nok god selvtillit i matchsammenheng og -spill. Helt siden han vant OL, har han spilt veldig, veldig bra og vunnet flere turneringer. Kred til han, sa Ruud til Discovery etter kampen.
Dette var det andre møtet mellom de to. I Cincinnati tidligere i år vant Zverev 6-1, 6-3 mot nordmannen.
– Jeg prøver selvfølgelig å slippe meg litt mer løs og være mer offensiv enn det jeg var mot han forrige gang, for da fikk jeg jo temmelig juling og ble bare løpende rundt der jagende etter baller. I dag prøvde jeg å være litt mer aggressiv, men han er god. Han server godt og er god fra grunnlinjen, sa Ruud.
Hør hva mer Ruud hadde å si i intervjuet under.

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

Jevnt åpningssett

Kveldens kvartfinale var på mange måter en liten smakebit på det som venter for Ruud i sluttspillet i Torino i midten av november. Bare én spiller har vunnet like mange titler (fem totalt) som Ruud denne sesongen. Den andre er Zverev, som tok den femte i Østerrike nå nylig.
Åpningssettet var utrolig jevnt. Først på stillingen 4-4 kom den første breakballen da Zverev tok et lite tak om kampen. Ruud hentet seg imidlertid inn igjen med tre strake poeng.
Det klarte han imidlertid ikke i sitt neste servegame, og Zverev gjorde ingen feil da han kunne avgjøre settet selv.
– Jeg synes begge to er strålende gode i dette første settet, men Zverev er et lite hakk bedre i et par returgame. Det er høy kvalitet på dette her, sa Discovery-kommenator Ola Bentzen.

Grep ikke sjansen

Ruud var fortsatt med i kampen, men fikk ikke starten han ønsket i det andre settet. Da nordmann skulle ta en smash i eget servegame, snublet han og ga Zverev intiativet.
Tyskeren takket og bukket, og brøt nordmannen igjen til 1-2.
I det neste settet var det nordmannen som fikk sjansen til å bryte, men Zverev reddet unna tre breakballer.
Ruud ga aldri opp, men fikk aldri sjansen igjen til å bryte Zverev. Dermed var exiten i Paris Masters et faktum. Nå starter han forberedelsene til ATP-sluttspillet.
Zverev møter Daniil Medvedev i semifinalen i Paris. I den andre kampen møtes Novak Djokovic og Hubert Hurkacz.
Rolex Paris Masters
Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt
05/11/2021 PÅ 23:07
Rolex Paris Masters
Første nordmann som har klart denne bragden: – Blir ekstremt moro
04/11/2021 PÅ 20:12