Casper Ruud har tapt sine fire siste kamper mot Diego Schwartzman, og verdensnieren ble omtalt som marerittmotstander.
Ingen spillere har slått 22-åringen oftere. To ganger på grus og to ganger på hard court.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
På favorittunderlaget grus i Monte Carlo var det tydelig at Ruud har kastet av seg skaden han har slitt med en periode, og etter å ha trent med idolet Rafael Nadal en periode, var nordmannen i form.
Ruud vant det første settet med 6-3 etter storspill, og fortsatte det gode spillet også inn i det andre settet i ATP 1000-turneringen, blant annet da han utlignet til 3-3 med et blankt game.
I neste game gjorde argentineren noen feil, samtidig som Ruud spilte godt og utnyttet dem, og da hadde han plutselig tre breakballer til å gå opp til 4-3.
Det gjorde han og skaffet seg kontroll på matchen, særlig med tanke på at servingen hadde vært bra gjennom kampen, med kun en breakball imot seg.
Også det neste servegamet var meget solid, og Ruud feide gjennom til 5-3-ledelse i sett nummer to. Ruud dominerte mot verdensnieren, som også ble spilt dårlig av nordmannen.
Med en nydelig vinner langs linjen sikret han seg matchball mot Schwartzman, som ikke klarte å henge med.
Dermed var en stor prestasjon av Ruud i boks, med 6-3, 6-3.
Dette er også karrierenes nest beste rankingseier, rent rankingmessig. For niendeplasserte Schwartzman er bare en plassering lavere enn Matteo Berrettini var da Ruud slo ham som åttenderangert.
– Det var skikkelig imponerende. Han har ikke spilt så mange kamper, og ikke kommet skikkelig inn i det, men vi så tegn allerede i går. Ut fra det jeg hører der nede fra om intensiteten i det Casper gjør på trening, viste han i denne kampen. Det var voldsomt trøkk og mye bedre serving, så han var virkelig bedre enn Schwarzman, sier Discovery-ekspert Øivind Sørvald.
– Jeg har kanskje sett ham spille enda bedre, jeg kan ikke huske akkurat når, men det begynner å ligne på da han møtte Berrettini i French Open i fjor. Det er på det nivået, men vi må huske på at han nå er på vei oppover, sier Sørvald.
Nå er han klar for tredje runde i turneringen. Der møter han spanske Pablo Carreno Busta torsdag.
Casper Ruud selv sa følgende til NTB etter kampen:
– Det var absolutt en bra kamp fra min side. En av mine største seirer og en ny topp-ti-seier under beltet tar man selvfølge med seg, og det er jeg veldig fornøyd med mot en spiller jeg har slitt mye med. Jeg har tapte fire ganger mot ham før, og i dag var det deilig med seier. Jeg var veldig motivert, og jeg tror det var det som ble avgjørende. Jeg brukte de fire tapene som en motivasjon på å ta en revansje. Å slå ham i dag ga en god følelse.

Se høydepunktene: Ruud vant mot Schwartzman etter to strake sett

Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35