• Se finalen fra ATP 1000 i Monte Carlo mellom Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev søndag på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Andrey Rublev - Casper Ruud 2-0 (6-3, 7-5)
– Ingenting er umulig, sa trener og pappa Christian Ruud til Discovery kun noen minutter før Rublev servet i gang dagens andre semifinale.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Og det meste har faktisk vært mulig for Snarøya-gutten de siste ukene i Monte Carlo. 22-åringen har glitret på grusen i fyrstedømmet, og det hele toppet seg fredag da Ruud slo italienske Fabio Fognini i strake sett i kvartfinalen.
Mot Andrey Rublev ble det dessverre stopp for Casper Ruud.
– Rublev er litt for god på slutten og går fortjent videre til finalen, sa Christer Francke i Discoverys studiosending.
Russeren var godt fornøyd etter å ha sikret seg finalebilletten, men brukte også anledningen til å rose den norske tennisspilleren etter kampslutt.
– Casper er en fantastisk spiller, spesielt på grus. Jeg visste at jeg måtte heve nivået og øke farten for å vinne i dag. Hadde jeg ikke gjort det, så ville jeg nok ikke vunnet, sa Rublev i intervjusonen.

Rublev etter seieren: – Casper er en fantastisk spiller

Sterk start av Rublev

Etter å ha slått selveste gruskongen Rafael Nadal, noe overraskende i kvartfinalen, var en sulten Andrey Rublev klar for å snyte Norges tennishåp for en finaleplass.
Den russiske bjørnen viste allerede i det første settet at han virkelig mente alvor, for Casper Ruud hang stadig etter den jevnaldrende tennisspilleren – som forøvrig er rangert som nummer åtte på ATP-rankingen.
Rublev brøt Ruud allerede i det første gamet, og til tross for at Ruud også maktet å bryte serven til russeren, sikret Rublev første sett med sifrene 6-3.
– Det er rett og slett klassetennis av russeren her. Ikke en veldig heldig utvikling i det første settet, men det er slett ikke svakt spill av Casper, konkluderte Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i det første settet.

Analysesjefens tre punkter Ruud skal bygge videre på

To strake sett

Det andre settet ga det norske publikummet grunn til å smile, for Casper Ruud slo virkelig om etter det litt skuffende første settet. Til tross for at Andrey Rublev brøt Ruud og gik opp til 2-0, fikk nordmannen virkelig dreisen på ballene og snudde poengtavla opp-ned på kort tid. 0-2 ble til 3-2 i favør Casper Ruud, og sjansene for utlikning var absolutt til stede.
Spesielt servene ga grunn til optimisme for vårt norske tennishåp.
– God serving av Ruud her nå. En russer er litt ute av vater, og vi har match igjen i Monte Carlo, utbrøt en auforisk Sverre Krogh Sunbø i Discovery-boksen.
Det så lenge ut til at Casper Ruud skulle speile Andrey Rublev i det andre settet, men så skrudde russeren virkelig på maskineriet.
Rublev brøt nok en gang Ruuds serve, og etter å ha utliknet til 5-5 i det siste settet, stakk han ifra og sikret finalebillett med sifrene 6-3, 7-5.
I finalen venter greske Stefanos Tsitspias, som tidligere lørdag slo ut overraskelsen Daniel Evans i den første semien.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35