Ruud-Rune 6-2, 6-1
– Dette ble litt som forventet. Casper er bedre nå enn tidligere i forhold til intensitet og han har en mye bedre rytme. Samtidig er det en spiller på motsatt side som ikke er kjent med så høyt trykk, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald etter kampen.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
17-årige Holger Rune kom inn i turneringen via wildcard og er ranket som verdens beste juniorspiller. Han er dermed i samme posisjon som Casper Ruud hadde for fem år siden.

Møter topp 10-spiller

Onsdag møter derimot Ruud en spiller av et helt annet kaliber. Da venter topp 10-spilleren Diego Schwartzman, som slo Rafael Nadal tidligere i år i Roma.
– Det blir en underholdende kamp. Casper trenger ikke gå ut på banen for å forsvare seg mot en 17-åring, og han være litt mer på offensiven, fortsetter eksperten.
Også pappa og trener Christian Ruud ser frem mot onsdagens oppgjør mot argentineren.
– Han er en massiv motstander som plukker det meste. Det blir tøff motstand, men om Casper har en god dag og Schwartzman ikke har sin beste, så har jeg tro på seier til Casper, sier Christian Ruud til Discovery.
Se hele intervjuet med Christian Ruud her:

Dette sier pappa Ruud om Medvedev-smitten: – Blir selvsagt litt ekstra engstelig

Slik var kampen:

Casper Ruud, som spiller sin andre grusturnering for året, vant greit 6-2, 6-1 over danske Rune.
Den 22 år gamle nordmannen fikk en forrykende start og gikk raskt opp i 3-0 i første sett før det var spilt elleve minutter. Deretter jevnet det seg ut, men ikke verre enn at Ruud tok det første settet 6-2 på litt over en halvtime.
I det andre settet var dansken litt mer med, men Ruud klarte å bryte motstanderens første servegame. Rune brøt riktignok tilbake umiddelbart, men et nytt servebrudd for Ruud ga 3-1-ledelse.
Deretter så nordmannen seg aldri tilbake.
I annen runde ventes en gammel kjenning i argentineren Diego Schwartzman. Den spilles allerede onsdag.
(©NTB)/ Eurosport.no
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35