– Det var utrolig gøy, selvfølgelig. Det var en sykt bra match, sier pappa og trener Christian Ruud etter sønnens heseblesende comeback mot Pablo Carreño Busta.
På stillingen 5-3 til Busta i det tredje og avgjørende settet florerte det av matchballer til spanjolen og breakballer til Ruud.
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33
Men heldigvis - med norske øyne - var det nordmannen som vippet det til sin fordel.
Da kom Ruud virkelig inn i flytsonen og gikk seirende ut av fem games på rad, noe som til slutt ga han seieren og avansement til kvartfinalen.
Saken fortsetter under videoen.

Rundspilles av Nadal – så klikker han

– Beste jeg har sett han spille

Christian Ruud så dramaet fra sidelinjen i Monaco.
– Busta får jo alt tilbake, så Casper måtte spille sitt beste hele veien og det så stygt ut der i tredje settet, da var han frustrert og fikk ikke noe særlig utteling, sier han.
Både i det andre og tredje settet klagde sønnen høylytt på at ballene ikke spratt så høyt som han ville på grunn av det kjølige været.
– Men han klarte mentalt å snu det og hentet frem sitt aller beste mot slutten der. Det var vanvittig gøy. Jeg tror det er den aller beste matchen jeg har sett Casper spille, sier Christian Ruud.

Advarer mot Fognini

I kvartfinalen møter Ruud italienske Fabio Fognini. Han vant turneringen tilbake i 2019, og er derfor regjerende mester ettersom den ikke ble spilt i fjor.
På veien til tittelen slo han blant andre Rafael Nadal i semifinalen.
Ruud har møtt italieneren to ganger og vunnet ved begge anledninger.
– Fognini spiller nok litt bedre nå enn i de kampene han har tapt for Casper. Vi må nok være litt obs på han, spesielt her hvor har har vunnet og spiller med selvtillit. Det blir en ny tøff match for Casper, men han er absolutt i stand til å slå Fognini også, sier Discovery-kommentator Christer Francke.
Se høydepunktene fra kampen i videoen under.

Se høydepunktene: Ruud vant mot Carreño Busta på dramatisk vis

Tror tidligere kamp er en fordel

Kampen mot Fognini skal etter planen spilles klokken 14. Det er altså tre timer tidligere enn dagens kamp.
Det mener Francke er gode nyheter for Ruud.
– Med litt varmere vær i morgen, vil den ballen sprette litt mer. Da får han mer uttelling for forehanden og den kickserven som er blitt så bra. Da blir det lettere for ham, sier Francke.
– Det skal sies at Fognini også kanskje liker at det går unna med varmere vær. Men for en grusspesialist, med så mye hastighet som Casper, med mer spinn enn Nadal, så biter det litt mer i varmere forhold. Jeg tror det kan være et pluss for Casper å slippe å spille sist i morgen, fortsetter Francke.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36