– Dette var en fin selvtillitsboost. Det har vært en bra uke og jeg har slått gode spillere, så jeg har hatt en veldig god start på sesongen, synes det.
Det sier Casper Ruud selv på pressekonferansen etter at russiske Rublev ble for sterk i semifinalen i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
På veien dit har han imidlertid slått flere spillere høyere enn seg selv på verdensrankingen. Diego Schwartzman (9), Pablo Carreno Busta (12) og Fabio Fognini (18) har alle møtt sin overmann den norske 22-åringen.
– Grus er vel deres beste underlag, og jeg ser på meg selv som en grusspiller også, så jeg tar med meg mye selvtillit og ser frem til neste i Madrid og å forsøke å forsvare semien fra Roma i fjor, sier han om veien videre.

Frustert på seg selv

Det så lenge ut til at Casper Ruud skulle speile Andrej Rublev i det andre settet, men så skrudde russeren virkelig på maskineriet. Særlig da han hadde brutt og gått opp til 4-2, var Ruud sint på seg selv da han misset ledelsen i neste game.
– Man skal ikke angre for mye, men det er mer at man kan bli frustert når det er noen muligheter man ikke tar vare på. Som da jeg hadde break og ble brutt tilbake med en gang. Det er den verste følelsen i tennis, når du har fått en ledelse, men gir den fra deg igjen med en gang. Man blir litt frustert, sier Ruud.
Sittende på benken kan man tydelig høre at Ruud gir seg selv en alvorsprat.
– Ekstremt, ekstremt, ekstremt dårlig game. 4-2 og så blåser vekk med fire feil, sier nordmannen til seg selv.
Se episoden her, artikkelen fortsetter under):

Her skjeller Ruud ut seg selv på benken

På pressekonferansen forklarte han mer.
– Det er en stor match, og begge vil gjerne prestere sitt beste. Når du føler du har en ledelse, jeg gir det ikke til ham med vilje, men det ble noen litt billige poeng fra min side. Jeg leder 4-2, og slår noen feil. Jeg blir litt frustert der og da, sier Ruud og legger til:
– Akkurat hva man sier er vel litt individuelt, men det høres vel bedre nå og er lettere å fange opp akkurat hva jeg sier. Jeg var ikke fornøyd og syntes det var for dårlig, og da blir det litt frustrasjon som kommer ut.

Fjerde runde i French

I fjor satte koronapandemien en stopper for mye av Ruuds favorittid på året; grussesongen. Nå mener han at han har vist hvor motivert han er, og skal forsøke å rulle videre på det gode toget man har hoppet på nå, som han sier.
– Det er klart man setter seg noen mål her og der, og å nå en ny Masters 1000-semi var høyt på listen etter jeg greide det i Roma i fjor. Å klare det på første forsøk er gøy, og jo bedre man gjør det, jo mer tro og selvtillit får man.
– Pr. nå vet jeg at det ikke er langt opp til topp 20 i verden på rankingen, så jeg vil prøve å lukte litt på den plassen de neste ukene og månedene. Topp 20 på rankingen er det neste store målet for min del, og ikke minst å gjøre det bra i French Open, som er den største grusturneringen av alle.
I French Open har han de to siste årene nådd tredje runde, mens han i Australian Open kom seg til fjerde runde. Det er det neste målet 22-åringen mener kan være innenfor rekkevidde også i Frankrike.
– Det kan være jeg treffer bra i andre turneringer og ikke i French, det vet man aldri. Derfor må man ta alle sjansene man kan få. Jeg tror i hvert fall spillet og selvtilliten kan være der for å gjøre det bra, sier Ruud.
Akkurat nå er Ruud nummer 27 i verden. Ny ranking kommer snart.
Se hva Ruud allerede er blitt bedre på og skal videreutvikle her:

Analysesjefens tre punkter Ruud skal bygge videre på

Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35