Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdenstreer fyrer løs mot arrangøren: – Føles som produktet vårt ikke er verdsatt

Joakim Opphus

Publisert 11/06/2023 klokken 09:48 GMT+2

Nåverende verdenstreer på kvinnesiden Jessica Pegula er meget skuffet over arrangøren under årets Roland-Garros-turnering.

Jessica Pegula

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic på TV Norge, discovery+ og Eurosport.no. Kampen er satt opp etter 14.30.
Amerikaneren har i en spalte på BBC.com uttrykt sin skuffelse og frustrasjon over mangelen på kvinnerkamper som ble satt opp i beste sendetid i den såkalte «night session»-kampen.
– Mangelen på kvinnekamper på kveldssesjonene i årets Roland-Garros er skuffende, sier Pegula.
Totalt har det vært ti kveldssesjoner under årets Roland-Garros-turnering. Kun én har vært med kvinnelige spillere på banen. Det var fjerderunde-oppgjøret mellom Sloane Stephens og Aryna Sabalenka.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Underdogen forbløffer: – Hun er nesten ute i spagaten!

Ingen forbedring

Også i fjor var det kun én kvinnekamp som ble spilt som kveldskamp. Pegula sier at hun snakket med arrangøren etter fjorårsutgaven om å øke antallet uten at det slik.
– Derfor er det ekstra skuffende i år, for vi forsøkte å gjøre noe med det. Vi har ikke sett noen forbedring. Vi er ikke sikre på hva som har skjedd, sier 29-åringen og kaller det «ikke ideelt».
Pegula er også medlem på WTA-tourens spillerråd og sier at spørsmålet rundt flere kveldskamper for kvinnene har blitt tatt opp flere ganger. Hun føler kvinnetennisen ikke blir verdsatt.
– Jeg sier ikke at hver eneste kamp kommer til å bli en fantastisk kamp, men hvis vi ikke får muligheten en gang, hvordan skal vi da noensinne kunne vise hva vi kan? Vi vet at folk liker kvinnetennis, og fansen liker å se det, men det føles som om produktet vårt ikke er verdsatt her og i Europa generelt.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar til tårene: Her blir balljenta truffet av slaget

Kvaliteten som avgjør

Roland-Garros-direktør og tidligere verdensener Amelie Mauresmo sa ifjor at hun så på herretennis som mer attraktiv enn kvinnetennis og at det derfor er så få kvinnekamper i kveldssesjonene.
Hun står for den uttalelsen også i år.
– Jeg har alltid sagt, helt fra starten av, at det er kvaliteten på spillerne som avgjør kveldssesjonen, sa Mauresmo tidligere i årets turnering.
Tyske Alexander Zverev, som tapte for Casper Ruud i semifinalen i turneringen, trekker frem hvor lenge en herrekamp kan vare og at man til tider ikke er i seng før klokken fire eller fem om natten.
Han tror derfor det ville vært bedre å sette opp flere kvinnekamper som varer mye kortere om kvelden.
– Det er ikke så sunt for spilleren som vinner kampen og så må spille om igjen, sa han på pressekonferansen etter tredjerunde-kampen mot Frances Tiafoe.
– Jeg tror man kan la kvinnene spille mer på kveldstid, for de spiller maksimalt tre sett, sier han videre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame