Populære sporter
All sport
Vis alt

Skuffet over Rune etter kontroversiell situasjon: – Som spiller vet du det

Stian Thelen

Oppdatert 07/06/2023 klokken 13:16 GMT+2

Discovery-ekspert Tim Henman mener Holger Rune ikke viste god sportsånd i en situasjon i 4. runde-kampen mot Francisco Cerundolo. Dansken mener han ikke så hva som hadde skjedd før han så det på TV.

Se den kontroversielle situasjonen: Cerundolo oppgitt over dommeren etter dobbelsprett

På stillingen 2-1 til Holger Rune i det tredje settet under mandagens kamp i 4. runde, gjorde dansken et slag etter at ballen spratt to ganger i grusen mot argentinske Francisco Cerundolo.
Rune fikk poeng noe som til slutt endte med at dansken brøt Cerundolo, tok gamet og gikk opp til 3-1. Cerundolo var tydelig oppgitt over at dommer Kader Nouni ikke så dobbeltspretten og godkjente poenget til Rune. «Katastrofe» smalt det fra argentineren til dommeren.
Se situasjonen øverst i saken!
Discoverys tennisekspert og tidligere spiller Tim Henman reagerer på Rune ikke brøt inn og viste god sportsånd.
– Det er ikke en lett avgjørelse for dommeren, men begge spillerne visste at ballen spratt to ganger. Som spiller vet du det. Jeg er litt skuffet over Rune. Han er ung og det har kanskje ikke skjedd ham så ofte. For meg er det en dobbelsprett. Ballgutten beveget seg på nettet, så da ropte dommeren ut. Cerundolo sa at ballen spratt to ganger. Det er helt klart en dobbelsprett. Du kan si at det er dommerens avgjørelse, men for meg er det god sportsånd å innrømme det (den doble spretten journ. merk), sier Henman til Discovery.
– Cerundolo gjorde det samme med Murray i US Open. Det var en dobbelsprett og han rakte opp hånden og sa at den gikk to ganger. Jeg har stor respekt for det, fortsatte Henman.
Onsdag fra 19.45: Følg Casper Ruud mot Holger Rune i kvartfinalen i Roland-Garros onsdag på discovery+, Eurosport.no og TVNorge
Les forklaringen til Rune under videoen:
picture

Publikum i ekstase over frekt Rune-slag

Rune forklarte situasjonen i etterkant med at han prøvde å nå ballen og at han ikke så før i etterkant på TV at det var en dobbelsprett.
– Da hadde poenget allerede blitt gitt og dommeren hadde tatt en avgjørelse. Jeg mener det er synd, men dette er tennis. Dette er sport. Noen dommere, de gjør feil. Noen for meg, noen for Cerundolo. Sånn er livet, sa Rune.
Onsdag møter dansken Casper Ruud til en ny kvartfinale i Roland-Garros. Kampen på Court Philippe-Chatrier har start tidligst klokken 20.15 og sendes på discovery+ og TVNorge. Du kan også følge kampen i vårt livesenter.
Sett denne?
picture

Her setter Ruud journalisten på plass: – Du har blitt feilinformert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame