Populære sporter
All sport
Vis alt

Maktdemonstrasjon av Ruud – ydmyket sjanseløs Rune

Kristian Hennie

Oppdatert 08/06/2023 klokken 00:07 GMT+2

Casper Ruud herjet på rødgrusen i Paris i kvartfinalen mot Holger Rune onsdag kveld.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Holger Rune 3-1 (6-1, 6-2, 3-6, 6-3)
OSLO/PARIS (Discovery):
For ett år siden møttes det danske stjerneskuddet Holger Rune og Norges tennisstjerne i en nordisk duell i kvartfinalen i Roland-Garros. Den gangen vant nordmannen.
Onsdag kveld møttes de igjen i kvartfinalen i den gjeve grusturneringen, og Ruud viste seg virkelig fra sin beste side på grusen ikveld. Nordmannen tok seg videre til semifinalen på imponerende vis, etter å ha danket ut Rune med settsifrene 3-1.
– Det var en behagelig start på kampen, etter noen litt rufsete feil, men så fyrer han av enda flere feil, sier Ruud til Discovery.
– Han slår noen dobbelfeil og jeg får en mye bedre start og vokser videre på det. Likevel er man fortsatt nervøs selv om man vinner første sett 6-1, fortsetter Ruud.
– Man kan ikke tillate seg å starte kampen så svakt mot en spiller slik som Casper, sier Rune på pressekonferansen etter kampen.

– Total dominans

Foran publikum på Philippe-Chatrier-banen startet 24-åringen fra Snarøya svært godt. Til tross for at Rune hadde to breakballer i første game, hentet Ruud seg inn og gikk opp til 1-0 fra start.
Nordmannen fortsatte å dominere fra start og brøt dansken blankt til 2-0 i første sett.
– Blir altså brutt blankt der Holger. Kjempestart for Casper. Nå er det total dominans av nordmannen her, utbrøt Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås før nordmannen gikk opp til 3-0 på egen serve.
– Det ser nesten ut som Holger Rune fortsatt er i garderoben. Veldig mange grove feil, sa kommentatoren videre.
På stillingen 4-1 i favør Ruud i første sett hadde nordmannen igjen mulighet til å bryte, noe han gjorde på glimrende vis og gikk opp til 5-1. Deretter tok nordmannen det første settet med 6-1 på egen serve.
picture

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Fortsatte storspillet

Ruud fortsatte å storspille på rødgrusen i Paris fra start i andre sett. 24-åringen brøt nok en gang Rune, før den norske grusspesialisten gikk opp til 2-0 på egen serve.
– Når han får litt selvtillit, kan han plutselig vinne dette. Så må han få den selvtilliten. Jeg tror han må spille mer med backhanden, sa Discoverys tennisekspert Mats Wilander om Rune på stillingen 2-1 favør nordmannen i andre sett.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud med frekt slag: – For en tennis!

Snarøya-gutten gjorde få feil på egen serve onsdag kveld og økte til 3-1 etter flere gode server i fjerde game. Deretter brøt Ruud dansken nok en gang til 4-1, før han igjen servet inn til 5-1 i andre sett.
Det andre settet ble rett og slett nokså komfortabelt for nordmannen, som tok det hjem med sifrene 6-2 etter litt over en time på grusen i Paris.
– Jeg er imponert over fokusert han har. Han er i nuet som det heter, sa Ruuds analysemann Øivind Sørvald etter at nordmannen vant det andre settet.

Rune øynet håp

Men i det tredje settet så man tendenser til et svar fra det danske stjerneskuddet. Etter å ha servet inn 1-0 brøt Rune nordmannen til 2-0, før han gikk opp til 3-0 på egen serve.
– Han har fått publikum i ryggen nå dansken, utbrøt kommentator Lindås Olsen.
– Han er en helt annen spiller nå enn i de to første settene. Han gjør smarte valg, sa Discoverys tennisekspert Dorthea Faa-Hviding fra tribunen i Paris da Rune ledet 3-0.
Etter dette fulgte de to spillerne hverandre tett og vant på egne server, og den danske 20-åringen vant enkelt med sifrene 6-3 i sett tre.
Han spiller veldig urytmisk. Han slår noen vinnere, noen feil, kommer frem til nettet og han gjør noen feil. Man vet aldri hvordan man skal returnere, sier Ruud til Discovery.
I sett fire kunne nordmannen avgjøre det hele. På stillingen 2-1 favør Ruud brøt nordmannen den danske stjernespilleren til 3-1. Snarøya-gutten fulgte opp med å vinne på egen serve til 4-1, og da så det meget bra ut for avansement til semifinalen.
Ruud vant til slutt det fjerde settet 6-3, og dermed møter den norske tennisstjernen tyske Alexander Zverev i semifinalen fredag, etter at tyskeren slo argentinske Tomas Martin Etcheverry i sin kvartfinale tidligere onsdag med settsifrene 3-1. Tar Ruud seg forbi tyskeren, møter han vinneren av Novak Djokovi og Carlos Alcaraz i finalen i Paris.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame